Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Erhvervsudspil er et beskedent skridt i den rigtige retning

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man glad for, at Venstre med dagens erhvervsudspil blandt andet vil lette afgifterne for erhvervslivet. Men de 300 millioner kroner, som er afsat, vil kun være et beskedent skridt på vejen.

Slutspurten frem mod folketingsvalget den 5. juni er for alvor i gang. I dag præsenterede Venstre sit erhvervsudspil, der rummer i alt 17 initiativer, hvoraf det mest markante er oprettelsen af en pulje på 300 millioner kroner til at lette erhvervsafgifter.

”Det er tiltrængt, at valgkampen i højere grad end hidtil vender blikket mod forholdene for de danske virksomheder. Det er dem, der gennem vækst skal skabe hele grundlaget for det velfærdssamfund, som ellers hidtil har domineret politikernes valgløfter,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

”300 millioner kroner er ikke imponerende i forhold til, hvad politikerne har lovet til andre formål, men hver en krone tæller naturligvis,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han betegner det også som positivt, at Venstre med dagens udspil vil holde bo- og gaveafgiften for familieejede virksomheder på fem procent.

”Vi har i Danmark mange familieejede virksomheder, der går i arv fra generation til generation. Og ved at holde arveafgiften i ro, vil det forhåbentlig blive mere attraktivt at fortsætte denne tradition og dermed holde virksomhederne på danske hænder,” siger Niels Jørgen Hansen.

Endelig konstaterer han med tilfredshed, at Venstre i sit udspil understreger sit fokus på at sikre den nødvendige arbejdsstyrke.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.