Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Anholdelser sender tydeligt signal

Hos TEKNIQ glæder man sig over, at dansk politi torsdag kunne optrevle en organiseret tyvebande, som havde stjålet store mængder værktøj. Der er brug for flere politiaktioner af denne slags, hvis tyvene skal afskrækkes fra at gå på rov i bl.a. håndværkernes varebiler.

Politiets afdeling for Særlig Efterforskning Øst kunne torsdag offentliggøre, at man havde anholdt i alt 13 personer for organiseret indbrud og tyveri i Storkøbenhavn. Kriminalitet, som bl.a. er gået ud over danske håndværksvirksomheder. 

Aktionen glæder brancheorganisationen TEKNIQ, der det seneste år i flere omgange har efterlyst en styrket indsats mod netop denne type kriminalitet. 

”Det er meget positivt, at man på denne måde sender et klart signal fra politiets side om, at tyvene ikke skal føle sig for sikre, og at det har konsekvenser, når de vælger at stjæle fra bl.a. håndværkernes varebiler,” siger Tina Voldby, der er underdirektør hos TEKNIQ.

Hun understreger, at der er brug for flere aktioner som gårsdagens, hvis man for alvor skal bremse de senere års bølge af indbrud i ikke mindst varebiler og fra byggepladser. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der stadig bliver begået mange tyverier fra last- og varebiler. I 2018 blev der således anmeldt 6.943 af denne type sager.  

”Man skal huske på, at vi kom fra et rekordhøjt antal anmeldelser i 2017. Og selvom der er sket en mindre fald i 2018, er tallet stadig det næsthøjeste siden 2011. Det til trods for, at eksempelvis mange installatører har gjort en stor indsats for at forebygge indbruddene ved for eksempel at installere alarmer og panserglas i bilerne eller mærke værktøjet. Samtidig ser vi, at tyvene tager grovere midler i brug for at komme ind i bilerne. Så der er stadig et stykke vej, før vi er i mål. Men torsdagens anholdelser er helt sikkert et stort og vigtigt første skridt,” siger Tina Voldby. 

Tallene fra Rigspolitiet viser desuden, at der i 2018 blev rejst i alt 382 sigtelser for tyverier fra last- og varebiler. Det er en beskeden stigning i forhold til året før men stadig markant færre end i 2016 (476).

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.