Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Klimapolitiker på besøg hos grøn entreprenør i Holstebro:

Ladestandere skal bane vejen for elbiler

thomas-danielsen-klimalov

Klimaloven er på trapperne, og dens betydning for danskernes hverdag kan blive markant. En af de store forandringer bliver vores bil, der i fremtiden skal køre på el. Klima- og energiordfører fik mandag en smagsprøve på denne fremtid hos EL:CON i Holstebro.

Thomas Danielsen, klima- og energiordfører i Folketinget for Venstre, var mandag på besøg ude i virkeligheden hos EL:CON i Holstebro, for at få en smagsprøve på fremtidens transport.

”Vi er glade for at kunne vise, hvad vi som grøn entreprenør laver til daglig. Det gælder både grønne el-tekniske løsninger og opsætning af fx ladestandere, varmepumper og ikke mindst det faktum, at vi nu har introduceret varevogne, som kører på el,” sagde Tim Pindstofte, regionsdirektør hos EL:CON.

Under besøget viste virksomheden bl.a. opsætningen af en ladestander for Clever i praksis og EL:CON’s nye Mercedes EQC. Det er dog ikke uden problemer at overgå til grøn transport i Danmark. Det påpegede brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, som også deltog ved arrangementet.

”Vi er glade for den store interesse fra politikerne, men vi har også brug for politisk handling. Der er behov for en national plan for udrulning af ladestandere, krav til opsætning af standere ved nybyggeri og sikkerhed om afgiften på elbiler, hvis danskerne for alvor skal investere i denne type biler,” sagde Simon O. Rasmussen Underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal, og uddybede:

”Samtidig er det nødvendigt, at politikerne viser et større ambitionsniveau end hidtil – især når det gælder opsætningen af ladestandere. Uden politisk handlekraft har elektrificeringen på de danske veje lange udsigter, og så bliver det svært at nå regeringens klimamål,” sagde Simon O. Rasmussen.

Klima- og energiordføreren var også positiv overfor udsigten til at få flere elbiler på vejene.:

”Venstre har stået forrest på at få flere elbiler på vejen. Her er både afgifter og ladeinfrastrukturen helt nødvendige forudsætninger, der skal kigges på,” sagde Thomas Danielsen.

Yderligere oplysninger:

Tim Pindstofte, regionsdirektør Midt-Vest i EL:CON – mobil: 4174 4028

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 6069 8891 

Thomas Danielsen, klima- og energiordfører, Venstre – mobil: 3337 4526TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.