Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Usynlig sol blev belønnet

Det blev virksomheden Listech IVS, som løb med æren, da årets udgave af Teknikprisen torsdag aften blev uddelt. Virksomheden har arbejdet med udviklingen af usynlige solfangere, som er med til at gøre de tekniske installationer til en integreret del af byggeriet.

Miljøhensyn og funktionalitet gik op i en højere enhed, da årets udgave af Teknikprisen torsdag aften blev uddelt under Building Awards på The Plant i København. Vinderen blev virksomheden Listech IVS fra Rødovre, som har arbejdet med udviklingen af usynlige solfangere.

Prisen blev uddelt af TEKNIQ Arbejdsgiverne i samarbejde med Schneider Electric og Wexøe.

”I dag har de tekniske installationer fået en så central rolle, at der i højere grad er tale om, at der så at sige bygges indefra og ud i stedet for udefra og ind. De tekniske installationer er måske ikke så synlige, men de er helt afgørende for det liv, der foregår i bygningerne,” sagde Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, da prisen skulle overrækkes.

Juryens begrundelse for valget af prismodtager var blandt andet, at det var den mest nytænkende af de tre finalister. De usynlige solfangere er funktionelle og har desuden den fordel, at de bedre kan integreres i det enkelte byggeprojekt. Samtidig bidrager de til den grønne omstilling ved at benytte solen som vedvarende energikilde.

”Selvom de tre nominerede projekter er meget forskellige, har de alle det til fælles, at de er med til at sætte større fokus på de tekniske installationer. På den måde sikres de en plads højere oppe i den byggemæssige fødekæde, end det ellers traditionelt har været tilfældet for de tekniske installationsløsninger,” sagde Niels Jørgen Hansen.

Glæden var forståeligt nok også stor hos prismodtageren.

”Det er jo en fantastisk anerkendelse. Jeg er meget beæret, og det kom voldsomt bag på mig, at vi fik prisen. Jeg havde slet ikke fået forberedt en tale. Vi er en lillebitte virksomhed med to mand, som har lavet et lille projekt, der nu er blevet anerkendt, så det skal vi da ud og have gjort noget ved nu,” sagde Alex Lisbjerg, medindehaver af Listech IVS, og fortsatte:

”Denne her pris har jo givet mig en eller anden form for ansvar for at bringe idéen ud i livet. Nu skal jeg bare lige finde ud af, hvordan jeg gør det,” sagde Alex Lisbjerg.

De tre nominerede til Teknikprisen var:

  • Airtjek aps – for deres arbejde med en nytænkende ventilationsløsning.
  • Christensen & Co. Arkitekter A/S med Jesper Kongshaug – for et avanceret lysprojekt i K.B. Hallen.
  • Listech IVS – for deres arbejde med usynlige solfangere.

Fakta om Teknikprisen:

  • Prisen uddeles af TEKNIQ Arbejdsgiverne i samarbejde med Schneider Electric og Wexøe.
  • Prisen gives til en virksomhed, som har sat nye tekniske installationsløsninger i spil og gennem den praktiske udførelse har bidraget til funktionaliteten, komforten og/eller produktiviteten i et konkret byggeprojekt.
  • Prisen har til formål at fremhæve nogle af de aspekter ved et byggeprojekt, der ellers let bliver ”glemt og gemt” bag facaden – de tekniske installationsløsninger.
  • Der kan være tale om en gennemført, nytænkende og samlet teknisk løsning i forbindelse med et byggeprojekt. Eller det kan være en konkret løsning indenfor et specialområde som fx ventilation, energi/energirenovering, sikring, it eller belysning.
Foto: BA19

Prismodtageren, Alex Lisbjerg (m.f.) fik overrakt Teknikprisen af adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Niels Jørgen Hansen (t.h.).

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.