Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Vvs-lærlinge klar til at udfordre både fordomme og hinanden

Finalisterne ved DM i Skills for vvs-energispecialist-lærlinge er fundet og mødtes for nylig for første gang. Under mesterskaberne skal de både konkurrere om titlen som landets bedste og fungere som repræsentanter for deres fag.

Den nervøse spænding er så småt ved at melde sig hos de fire vvs-energispecialist-lærlinge, der har kvalificeret sig til finalerne ved DM i Skills, der afholdes den 16.-18. januar 2020 i Bella Center på Amager. For nylig mødtes finalisterne for første gang hos virksomheden Mascot for både at få prøvet tøj til finalen og tage bestik af konkurrenterne.

En af finalisterne er Lucas Barkow, som til daglig er i lære hos Jagtvejens VVS i København.

”Det er vildt at været nået til finalen. Jeg har valgt at deltage for min egen skyld og for at udfordre mig selv, så jeg kommer ud i nogle situationer, hvor man virkelig bliver nødt til at holde hovedet koldt. Noget, jeg også kan bruge, når jeg senere skal op til svendeprøven. Og når jeg så står der, jamen så forventer jeg da også at slutte i toppen,” siger 21-årige Lucas Barkow.

Som finalister kommer deltagerne ved DM i Skills samtidig til at fungere som repræsentanter og rollemodeller for en hel branche på et tidspunkt, hvor der mere end nogensinde er brug for at trække flere unge i retning af erhvervsuddannelserne.

”Det er en fed opgave at få. Der er mange ude i byen, som bare tror, det at være vvs-energispecialist handler om at sætte toiletter op, men der er så meget mere i det. Fx har vores fag en vigtig opgave, når vi skal spare på energien og forbedre miljøet, og det, synes jeg, er spændende at være en del af,” siger Lucas Barkow.

Også hos hans læreplads, Jagtvejens VVS, ser man frem til DM i Skills af flere årsager.

”Det betyder noget for min personlige faglige stolthed, at jeg kan lære de unge mennesker noget. Og det er især rart, når der er tale om en fyr som Lucas, der både er dygtig og nysgerrig på sit fag. Det kan måske også være med til at motivere de andre lærlinge, når de kan se, hvad det kan føre med sig,” siger Jan Andersen, der er indehaver af Jagtvejens VVS.

Han mener i det hele taget, at DM i Skills har en vigtig funktion.

”Det giver forhåbentlig nogle unge mennesker noget blod på tanden. Man kan jo se, at vi kommer til at mangle håndværkere, så Skills er også en mulighed for at vise fagene frem for især folkeskoleeleverne, der besøger arrangementet,” siger Jan Andersen.

Den samme holdning har man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, som sammen med bl.a. Blik- og Rørarbejderforbundet arrangerer vvs-energispecialist-lærlingenes konkurrence under DM i Skills.

”Vi har fortsat brug for at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne og forbedre erhvervsuddannelsernes image både hos potentielle elever og ikke mindst deres forældre,” siger Tina Voldby, der er underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

”DM i Skills har gennem en årrække nu været med til at vise det ypperste af det ypperste indenfor en lang række fag, samtidig med at tilskuerne fra første række kan opleve alle de færdigheder og muligheder, man får adgang til, hvis man vælger en uddannelse som eksempelvis vvs-energispecialist,” siger Tina Voldby.

Det er den tiende udgave af DM i Skills, som skydes i gang torsdag den 16. januar 2020.

 

Finalisterne ved DM i Skills for vvs-energispecialist-lærlinge:

  • Lucas Barkow – TEC – i lære hos Jagtvejens VVS i København
  • Jonathan Dybvad Nielsen – Herningsholm Erhvervsskole – i lære hos Hovedgård & Omegns VVS
  • Ismail Amziane – Roskilde Tekniske Skole – i lære hos CHVVS i Rødovre
  • Martin Asmussen Troelsen – Hansenberg Kolding – i lære hos Jens Kristiansen VVS i Kolding

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.