Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Tekniske installationer kommer frem i lyset

De nominerede til årets udgave af Teknikprisen er nu fundet. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er det vigtigt at markere de tekniske installationers centrale rolle i en moderne byggebranche.

De tekniske installationer bliver en stadig vigtigere del af nutidens byggeprojekter. Alligevel oplever man ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne stadig ofte, at disse installationer først tilføjes sent i planlægningsfasen. Det skal der nu laves om på, og derfor vil brancheorganisationen sammen med Schneider Electric og Wexøe den 7. november under Building Awards uddele Teknikprisen til en af tre nominerede virksomheder.

”I dag har de tekniske installationer fået en så central rolle, at der i højere grad er tale om, at der så at sige bygges indefra og ud i stedet for udefra og ind. På den måde tilpasses bygningernes sammensætning og opbygning til installationerne. Sådan bør det i hvert fald være, hvis vi vil have løsninger, der kan være med til at sikre både et optimalt indeklima, funktionalitet og energieffektivitet,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ

Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal, og uddyber:

”Derfor har det også været vigtigt for os, at vi, sammen med Schneider Electric og Wexøe, der er to af landets førende producenter inden for installationsbranchen, sætter fokus på virksomheder, der løfter de tekniske installationer højere op i den byggemæssige fødekæde,” siger Niels Jørgen Hansen.

De tre nominerede til Teknikprisen er:

  • Airtjek aps – for deres arbejde med en nytænkende ventilationsløsning.
  • Christensen & Co. Arkitekter A/S med Jesper Kongshaug – for et avanceret lysprojekt i K.B. Hallen.
  • Listech IVS – for deres arbejde med usynlige solfangere.

”Der er tale om tre meget forskellige projekter, som dog alle har det til fælles, at de har sat helt nye installationsløsninger i spil og på den måde har været med til at løfte branchen til nye højder,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han vil, sammen med Wexøe og Schneider Electric stå for uddelingen af Teknikprisen under Building Awards, som afholder på The Plant på Amager den 7. november.


Fakta om Teknikprisen

  • Prisen uddeles af TEKNIQ Arbejdsgiverne i samarbejde med Schneider Electric og Wexøe.
  • Prisen gives til en virksomhed, som har sat nye tekniske installationsløsninger i spil og gennem den praktiske udførelse har bidraget til funktionaliteten, komforten og/eller produktiviteten i et konkret byggeprojekt.
  • Prisen har til formål at fremhæve nogle af de aspekter ved et byggeprojekt, der ellers let bliver ”glemt og gemt” bag facaden – de tekniske installationsløsninger.
  • Der kan være tale om en gennemført, nytænkende og samlet teknisk løsning i forbindelse med et byggeprojekt. Eller det kan være en konkret løsning indenfor et specialområde som fx ventilation, energi/energirenovering, sikring, it eller belysning.

 Schneider Electric - logo         Wexøe - logo


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.