Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Uden vækst ingen velfærds- og klimaforbedringer

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne savnede man større fokus på erhvervslivet i statsminister Mette Frederiksens åbningstale, da Folketinget i dag atter åbnede dørene.

Det handlede især om velfærd og klimaudfordringer, da statsminister Mette Frederiksen i dag holdt åbningstale i Folketingssalen. Til gengæld var der ikke meget fokus på erhvervslivet i talen. Det ærgrer TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Vi er helt enige i, at velfærdssamfundet skal understøttes, og ikke mindst at klimaforbedringer er en central udfordring både nu og de kommende år. Men hvis vi skal gøre os håb om at komme i mål med de meget store ambitioner, regeringen har på især klimaområdet, er det afgørende, at den grønne omstilling går hånd i hånd med et erhvervsliv i vækst,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Regeringen må derfor, sideløbende med de grønne initiativer, sørge for at skabe optimale forhold for erhvervslivet i stedet for hele tiden at finde på nye benspænd i form af eksempelvis øget beskatning ved generationsskifter. Samtidig bør man luge ud i det morads af regler, der gør det unødigt besværligt at drive virksomhed her i landet,” siger Niels Jørgen Hansen.

Et af de få konkrete løfter, der blev givet i statsministerens tale, var afskaffelsen af det kritiserede omprioriteringsbidrag, der har kostet markante besparelser på blandt andet erhvervsuddannelserne de senere år.

”Vi har brug for at få styrket erhvervsuddannelserne, så vi kan trække endnu flere dygtige unge ind på skolerne og sikre den nødvendige strøm af faglært arbejdskraft,” siger Niels Jørgen Hansen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.