Maria Schougaard Berntsen

Cheføkonom

msb@tekniq.dk

7741 1574

Coronakrisen kradser i metalindustrien

Ni ud af ti metalvirksomheder mærker nu konsekvenserne af virusudbruddet, og hver anden virksomhed oplever, at omsætningen falder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Den danske metalindustri mærke nu tydeligt konsekvenserne af den coronadyne, der har lagt sig over Danmark og dansk erhvervsliv. Det ses tydeligt i de opgørelser om, hvordan coronaepidemien påvirker forskellige brancher, som Danmarks Statistik i dag har offentliggjort. Det er de første tal fra Danmarks Statistik, der beskriver virksomhedernes egen situation, siden statsministeren lukkede landet delvist ned på et pressemøde den 11. marts.

For metalindustrien svarer hele 61 procent af virksomhederne, at de er meget eller noget påvirkede af de inden- og udenlandske restriktioner i forbindelse med coronaepidemien. Kun 10 procent af branchen føler sig ikke påvirket.

”Påvirkningen kan føre til ændrede arbejdsgange og nye rutiner. Men derudover kan vi se, at det for mange af virksomhederne også resulterer i en nedgang i omsætningen,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Ifølge Danmarks Statistik oplever mere end hver anden metalvirksomhed en nedgang i omsætningen. 46 procent af virksomhederne rapporterer således, at de har haft en omsætningsnedgang på mellem 0-25 procent, mens seks procent melder om et fald på 25-50 procent.

”Det betyder, at langt størstedelen af virksomhederne kan tilpasse sig den nuværende situation, selvom det kan gøre ondt. Måske er nødvendigt at skille sig af med nogle medarbejdere, hjemsende eller afvikle ferie, men langt hovedparten af virksomhederne vurderer heldigvis, at risikoen for konkurs inden for de næste tre måneder enten lille eller ikke tilstede,” siger Maria Schougaard Berntsen og uddyber:

”Det skyldes i høj grad, at der stadig er en vis portion omsætning i virksomhederne. Men vi er nødt til at sikre, at dette varer ved. Derfor er det også helt centralt at øge den økonomiske aktivitet i det danske samfund, så der kan komme fuld gang i forretningen igen,” siger Maria Schougaard Berntsen.

”Det danske erhvervsliv er forbundet på kryds og tværs. Så selvom metalvirksomhederne ikke er dem, der har det allerværst lige nu, så er der absolut ingen grund til at juble. For det første kan krisen hurtigt smitte af på tværs af brancher, og for det andet så er tallene allerede i dag trist læsning,” siger Maria Schougaard Berntsen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.