Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Forbedret håndværkerfradrag skal ikke bare dække arbejdsløn

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at flere af Folketingets partier nu er klar til at forbedre håndværkerfradraget for at styrke erhvervslivet under og efter coronakrisen. Men skal fradraget for alvor batte, bør det også dække materialer og ikke som i dag kun håndværkernes arbejdsløn.

Partier fra begge sider af salen i Folketinget bakker nu op om at styrke håndværkerfradraget i forsøget på at dæmpe følgevirkningerne af coronakrisen ude i landets virksomheder. Det har både SF, Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti meldt ud.

”Vi glæder os over, at et bredt spektrum af landets politikere er klar til at bruge og styrke håndværkerfradraget i forsøget på at hæve aktiviteten og genskabe noget af den tabte produktion som følge af coronakrisen. Men vi opfordrer samtidig til, at politikerne løfter blikket, når de vurderer, hvad fradraget skal omfatte,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Der er brug for at hæve det fradragsberettigede beløb, og at det målrettes grønne investeringer i boligen, sådan som politikerne allerede taler om. Men det er mindst lige så vigtigt, at man udvider rammen for, hvad håndværkerfradraget dækker. Skal det for alvor have en positiv effekt på boligejernes lyst til fx at energirenovere deres hjem, så skal fradraget også kunne bruges til at dække materialeomkostninger, som jo oftest udgør den klart største del af regningen,” siger Simon O. Rasmussen.

Han mener, det er det helt rigtige øjeblik at kigge på håndværkerfradragets størrelse og sammensætning.

”Vi er i en hidtil uset presset situation, hvor det gælder om at tænke i hurtigtvirkende løsninger, hvis dansk økonomi og danske virksomheder skal komme godt igen efter coronakrisen. Grønne investeringer i boliger er noget, der kan give effekt på både kort og langt sigt – især hvis man også giver boligejerne mulighed for at overføre fradraget fra år til år, så det kan bruges i forbindelse med større investeringer i eksempelvis en varmepumpe,” siger Simon O. Rasmussen.

”Det er forståeligt, at politikerne gerne vil kigge nærmere på effekten af et forbedret håndværkerfradrag, inden kassen åbnes. Men vi appellerer til, at der ikke går for meget politisk kaffesnak i processen. For vi har brug for, at der sker noget her og nu,” siger Simon O. Rasmussen.

Netop en styrkelse af varmepumpemarkedet var også en del af det forslag til en strakspakke, som TEKNIQ Arbejdsgiverne præsenterede allerede i sidste uge.

Læs hele forslaget her!


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.