troels-blicher-danielsen-administrerende-direktoer

Troels Blicher Danielsen

Administrerende direktør

tekniq-arbejdsgiverne-linkedintekniq-arbejdsgiverne-twitter

7742 4232

tbd@tekniq.dk

Sund fornuft at forlænge mulighed for sygedagpenge

Beslutningen om at forlænge muligheden for sygedagpenge til medarbejdere, der er i risikogruppen, hvis de rammes af COVID-19 kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne hjælpe de ansatte med at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Regeringen og et flertal i Folketinget har besluttet at forlænge muligheden for sygedagpenge til personer med særlig risiko for at blive alvorligt syge, hvis de rammes af COVID-19, til årets udgang.

”Ved at forlænge retten til sygedagpenge frem til den 31. december, er der større mulighed for, at de udsatte medarbejdere kan beholde deres tilknytning til arbejdsmarkedet, samtidig med at arbejdsgiverne fortsat kan få sygedagpengerefusion fra de ansattes første sygedag,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Vi får brug for de dygtige medarbejdere, når dansk erhvervsliv forhåbentlig inden længe vender tilbage til en mere almindelig hverdag. Men der er vi ikke endnu, så det er ganske almindelig sund fornuft, at politikerne nu lader sikkerhedsnettet under de særligt udsatte og virksomhederne blive hængende lidt længere,” siger Troels Blicher Danielsen.

”For virksomheder, der er hårdt pressede i disse tider, kan muligheden for sygedagpengerefusion forhindre, at udgifter til sygemeldte medarbejdere får det økonomiske læs til at vælte,” siger Troels Blicher Danielsen.

Sygedagpengeordningen skulle oprindeligt være udløbet ved udgangen af august.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.