edward-lorentzen-tekniq-arbejdsgiverne

Edward Lorentzen

Industrikonsulent

elo@tekniq.dk 

7742 4270

Velkommen til robotterne

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at regeringen i går præsenterede Danmarks første robotstrategi og understreger, at bedre adgang til den nyeste teknologi kan være afgørende for at sikre danske industrivirksomheders konkurrenceevne.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen kunne i går præsentere regeringens nye robotstrategi – den første af slagsen her i landet. Den skal ved hjælp af 11 fokusområder forbedre de uddannelses-, forsknings- og innovationspolitiske rammer for udvikling og brug af robotteknologier i Danmark.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne hilser man initiativet velkomment.

”Hvis især vores industrivirksomheder skal være konkurrencedygtige – ikke mindst i forhold til udlandet – er det afgørende, at vi er helt på forkant med den nyeste teknologi, der kan hjælpe med at øge produktiviteten. Derfor er det også positivt, at regeringen med den nye strategi tydeligt signalerer, at man vil fastholde og styrke sit fokus på i endnu højere grad at gøre brug af robotter og droner til en integreret det af dansk erhvervsliv,” siger Edward Lorentzen, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han noterer bl.a., at man med den nye strategi vil sikre teknologisk service til virksomheder, der udvikler eller benytter robotter.

”En af de største udfordringer med den nye teknologi er netop, hvordan man introducerer den i virksomhederne på den bedst mulige måde, og her er der brug for al den hjælp, man kan få. Samtidig er det positivt, at man fra regeringens side fremhæver det grønne aspekt ved at benytte robotter til at sikre en mere effektiv virksomhedsdrift,” siger Edward Lorentzen.

Han ser nu frem til, at de store ambitioner i robotstrategien bliver udfoldet i praksis.

”Under alle omstændigheder er der tale om et fornuftigt første skridt, som forhåbentlig kan komme dansk erhvervsliv i almindelighed, og industrien i særdeleshed, til gode på både kort og især langt sigt. Ikke mindst i en tid, hvor manglen på kompetente medarbejdere begynder at kunne mærkes,” siger Edward Lorentzen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.