Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Danmark triumferede på tagene

De danske deltagere gjorde rent bord, da der under årets DM i Skills var landskamp mellem Danmark og Sverige i kunsten at lægge de flotteste zink- og kobbertage.

Øresundsmesterskaber
Det danske vinderholdhold til opgøret mod svenskerne bestod af (fra venstre) Benjamin Engel Rasmussen, Marlo Boekestein de Ligt, Torbjørn J. Malchau og Jeppe K. Kristensen. Foto: Jeppe Carlsen

Det endte med total dansk dominans, da Øresundsmesterskaberne lørdag blev afgjort under DM i Skills, der i år blev afholdt som en del af DM i Skills i Bella Center i København.

Øresundsmesterskabet er en duel, der afvikles hvert andet år mellem nogle af Danmarks og Sveriges dygtigste blikkenslagerlærlinge. I årets konkurrence endte de danske deltagere med at sikre sig sejren i de to delkonkurrencer, hvor de skulle lægge de flotteste tage i henholdsvis zink og kobber. Dermed tog danskerne også den samlede førsteplads.

”Vi arbejdede på vidt forskellige måder, så jeg synes, det var svært at sige, hvem der ville vinde, men selvfølgelig blev det os,” sagde en smilende Marlo Boekestein de Ligt, som var med til at vinde kobberkonkurrencen.

Også hos zink-duoen var tilfredsheden stor, selvom opgaverne skulle løses i uvante rammer.

”Når det blev for hektisk, var det bare i med høretelefonerne og noget musik, så vi kunne ignorere det, der foregik omkring os, så jeg synes egentlig, det gik ret godt,” sagde Torbjørn J. Malchau.

Øresundsmesterskaberne afholdes af Københavns Blikkenslager- og VVS Laug og det svenske Plåt & Ventföretagen, som samarbejder med Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne. Her var man meget tilfredse med både den danske sejr og især med muligheden for at vise blikkenslagerfaget frem for et stort publikum.

”Vi har brug for at promovere erhvervsuddannelserne for at få flere unge til at vælge netop denne uddannelsesvej, og under Skills har man igen kunnet komme helt tæt på og få et rigtig godt indtryk af de forskellige fag,” sagde Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Det danske landshold bestod af:

Kobber:

 • Benjamin Engel Rasmussen – Skærbæk ApS – EUC Sjælland
 • Marlo Boekestein de Ligt – Holmegaard Blik – EUC Sjælland

Zink:

 • Torbjørn J. Malchau – Hovedstadens Bygningsentreprise – Roskilde Tekniske Skole
 • Jeppe K. Kristensen – Blikkenslagerfirmaet Jesper Hansen – Roskilde Tekniske Skole

De står bag Øresundsmesterskaberne

Københavns Blikkenslager- og VVS Laug

 • Blev stiftet i 1678.
 • Har cirka 400 medlemmer.
 • Har til formål at samle virksomheder indenfor vvs-branchen og tilgrænsende områder i hovedstadsområdet for at varetage fælles faglige og sociale interesser.
 • Arbejder desuden for at sikre faglig støtte til medlemmerne og for at være med til at påvirke branchens tekniske uddannelser.

Plåt & Ventföretagen

 • Blev stiftet i år 1900.
 • Har cirka 950 medlemmer.
 • Er branche- og arbejdsgiverorganisation for de svenske ventilations- og blikkenslagervirksomheder.
 • Arbejder for at styrke medlemsvirksomhedernes drift og indtjening og for at synliggøre branchen. Tilbyder desuden medlemmerne bl.a. rådgivning og uddannelse.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.