Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Danmarks bedste lærlinge (og rollemodeller) kåret

Der blev vist teknik og håndværk af højeste klasse, da finalerne ved DM i Skills blev afgjort lørdag i Bella Center. Blandt TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder kunne hele fire glæde sig over et mesterskab til en af deres lærlinge.

Alle vindere
Alle Skills-vinderne samlet.

Intensiteten var høj, da landets bedste lærlinge lørdag kæmpede om ære og mesterskabstitel ved DM i Skills, der blev afholdt i Bella Center i København. Under de tre konkurrencedage har 300 unge lærling fordelt på 45 fag vist deres faglige færdigheder frem for de kritiske dommere.

Ikke mindre end fire af de vindende lærlinge har deres daglige gang hos virksomheder, der er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne. Her glæder man sig da også over både lærlingenes præstationer og muligheden for at vise, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse.

”DM i Skills er en unik chance både for lærlingene men også for de mange folkeskoleelever og deres forældre, som kigger forbi arrangementet. Vi har brug for at promovere erhvervsuddannelserne for at få flere unge til at vælge netop denne uddannelsesvej, og under Skills har man igen kunnet komme helt tæt på og få et rigtig godt indtryk af de forskellige fag,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Lærlinge hos TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder sikrede sig disse titler:

  • Elektriker: Emil Eigenbrod – i lære hos SIF Gruppen – går på TEC
  • Vvs-energispecialist: Lucas Barcow – i lære hos Jagtvejens VVS – går på TEC
  • Klejnsmed: Axel Lundorf – i lære hos Værum Stålindustri – går på Tradium
  • Automatiktekniker: Jens Skallerup Jensen – Strøm Hansen – går på Tech College

”Vi er utroligt stolte over lærlingenes præstationer inden for fag, der kræver, at man har både fagligt talent, teknisk snilde og evnen til at holde hovedet koldt under de meget intense konkurrencer og i en atmosfære, hvor tilskuerne hele tiden er tæt på,” siger Tina Voldby og uddyber:

”På den måde fungerer deltagerne i almindelighed og vinderne i særdeleshed som de perfekte rollemodeller for deres respektive fag og deres virksomheder på et tidspunkt, hvor vi mere end nogensinde har brug for at sætte et positivt lys på erhvervsuddannelserne, så vi kan sikre den fremtidige strøm af faglærte, som vi har så hårdt brug for,” siger Tina Voldby.

Mange tusinde gæster besøgte årets udgave af DM i Skills de tre dage, mesterskaberne strakte sig over.

Fakta om DM i Skills

  • Blev afviklet fra d. 16.-18. januar i Bella Center.
  • I alt konkurrerede 300 lærlinge fordelt på 45 fag, hvilket er ny rekord
  • Mesterskaberne afholdes hvert år – den første udgave i 2011

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.