Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Faglærte skal løfte Danmark ud af krisen

Et nyt udspil fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sætter fokus på opkvalificering af ledige. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der god grund til at sikre en større strøm af faglært arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har i dag præsenteret et udspil til opkvalificering af ledige. Det skete på et pressemøde hos landets største teknikentreprenør, Kemp & Lauritzen, der bl.a. uddanner mange elektrikere og vvs-energispecialister.

Det er de brancher, som i forvejen uddanner flest lærlinge,  og hvor der de senere år har været et stigende behov for faglært arbejdskraft. Derfor er det ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne også fornuftigt, at man netop fokuserer på voksenlærlingeordningen i forhold til fleksibilitet og incitamenter.

”Inden for el- og vvs-området vil der også i fremtiden være behov flere faglærte – ikke mindst i forbindelse med hele den grønne omstilling. De faglige kompetencer, som skal sikre moderne intelligente tekniske installationer og produktion af grøn energi, spiller en helt central rolle, hvis vi skal nå regeringens egne klimamål,” sagde Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, i forbindelse med dagens pressemøde.

”Det er altid fornuftigt at sende ledige i den retning, hvor der er jobmuligheder. Derfor er det også vigtig at målrette uddannelsesindsatsen til for eksempel de tekniske fag, så vi får flere faglærte i fremtiden, der kan hjælpe os med at løfte hele landet videre efter coronakrisen,” sagde Tina Voldby.

Hummelgaard
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under pressemødet.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.