Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Jesper Diget Hermansen fra Skagen vinder TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris for elinstallatører

Et imponerende gennemsnit på 10,17 sikrede Jesper Diget Hermansen årets pris fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, da studerende på Univercity College Nordjylland (UCN) i Aalborg torsdag fik papir på deres uddannelse til elinstallatører. Han har formået at tage deltidsuddannelsen AU i elinstallation sideløbende med, at han har passet drevet virksomheden Skagen El & Energi.

Det var Jesper Diget Hermansen fra Skagen, som løb med både æren og TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris, da de studerende på deltidsuddannelsen AU i elinstallation på UCN torsdag kunne glæde sig over et veloverstået uddannelsesforløb.

Prisen gives til den studerende på hvert erhvervsakademi, der har klaret sig bedst på uddannelsen og har bestået autorisationsprøven. Og selvom den nye coronahverdag betød, at der ikke, som det ellers er traditionen, blev afholdt en dimissionsfest, så skulle Jesper Diget Hermansen ikke snydes for hans velfortjente belønning for et karaktersnit på imponerende 10,17.

”Jeg vidste ikke engang, at prisen var der. Så det var både et uventet og rart skulderklap at få, at de ringede fra UCN og fortalte mig det,” sagde den 43-årige prisvinder, der til daglig driver virksomheden Skagen El & Teknik.

”Derfor var det også vigtigt, at jeg kunne tage uddannelsen som deltidsstudie. For det er ikke muligt bare at hive to år ud af kalenderen for at sidde på skolebænken, samtidig med at man skal drive virksomhed,” forklarede Jesper Diget Hermansen.

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er prisen da også en vigtig markering af de kompetencer, de nybagte installatører bliver udstyret med.

”Installationsbranchen har brug for dygtige folk – ikke mindst når vi kommer ud på den anden side af coronakrisen. Og vi kan jo se, at de nyuddannede installatører er meget eftertragtede ude i virksomhederne,” sagde Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Autorisationen som elinstallatør kommer på et helt perfekt tidspunkt for Jesper Diget Hermansen.

”Den souschef, som har haft autorisationen, er lige stoppet i virksomheden. Så i og med at jeg nu selv er blevet autoriseret elinstallatør, er jeg klar til at drive virksomheden videre,” siger han.

AU i elinstallation er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som elektrikere. Tidligere har det været et krav, at man skulle tage uddannelsen på fuld tid. Men de senere år er det også blevet muligt at blive uddannet på deltid, således at man samtidig kan passe sit daglige arbejde.

Jesper Diget Hermansen
Jesper Diget Hermansen sikrede sig elinstallatørprisen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.