Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Nikolaj Knudsen fra Ans By vinder TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris for vvs-installatører

Et flot gennemsnit på 9,33 sikrede Nikolaj Knudsen årets pris fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, da studerende på University College Nordjylland (UCN) i Aalborg torsdag fik papir på deres uddannelse til vvs-installatører. Han har formået at tage deltidsuddannelsen AU i vvs-installation sideløbende med, at han har drevet virksomheden Gl. Kjellerup Smedie.

Det var Nikolaj Knudsen fra Ans By, som løb med både æren og TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris, da de studerende på deltidsuddannelsen AU i vvs-installation på UCN torsdag kunne glæde sig over et veloverstået uddannelsesforløb.

Prisen gives til den studerende på hvert erhvervsakademi, der har klaret sig bedst på uddannelsen og har bestået autorisationsprøven. Og selvom den nye coronahverdag betød, at der ikke, som det ellers er traditionen, blev afholdt en dimissionsfest, så skulle Nikolaj Knudsen ikke snydes for hans velfortjente belønning for et karaktersnit på flotte 9,33.

”Jeg vidste slet ikke noget om prisen, før UCN ringede til mig. Men det er jo ikke så dårligt at få det skulderklap,” sagde den 30-årige prisvinder.

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er prisen da også en vigtig markering af de kompetencer, de nybagte installatører bliver udstyret med.

”Installationsbranchen har brug for dygtige folk – ikke mindst når vi kommer ud på den anden side af coronakrisen. Og vi kan jo se, at de nyuddannede installatører er meget eftertragtede ude i virksomhederne,” sagde Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Og den nyerhvervede autorisation er velkommen i Gl. Kjellerup Smedie.

”Jeg købte firmaet for tre år siden. Så det gav god mening at få autorisationen selv, så jeg ikke er afhængig af andre,” forklarer Nikolaj Knudsen.

AU i vvs-installation er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som vvs’ere. Tidligere har det været et krav, at man skulle tage uddannelsen på fuld tid. Men de senere år er det også blevet muligt at blive uddannet på deltid, således at man samtidig kan passe sit daglige arbejde.

Nikolaj Knudsen
Nikolaj Knudsen sikrede sig vvs-installatørprisen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.