Maria Schougaard Berntsen

Cheføkonom

msb@tekniq.dk

7741 1574

Coronakrisen har sendt metalindustrien ind i krybesporet

Over halvdelen af landets metalvirksomheder har oplevet et fald i omsætningen, og tendensen forventes ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne at fortsætte.

Landets metalvirksomheder kan mærke konsekvenserne af coronaudbruddet og den delvise nedlukning af både Danmark og resten af verden. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er der sket et fald i det såkaldte produktionsindeks på 7,6 procent for metalindustrien i marts måned.

”Dermed leverer metalindustrien det største og ret markante ”bidrag” til det samlede fald i industrien,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Hun understreger, at faldet i metalindustrien kommer oven på en stor stigning i februar. Derfor kan man ikke udelukkende give coronaudbruddet skylden. Men udviklingen understøttes af andre tal fra Danmarks Statistik, som blandt andet viser, at 94 procent af industrien var påvirket af de inden- og udenlandske coronarelaterede restriktioner en måned efter, at statsminister Mette Frederiksen lukkede landet delvist ned.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer man, at den nedadgående tendens vil fortsætte de kommende måneder.

”Metalindustrivirksomhederne tager ligesom alle andre alle de nødvendige forholdsregler for at sikre, at produktionen sker sundhedsmæssigt forsvarligt. Men når 52 procent af virksomhederne mærker, at der er sket en omsætningsnedgang, så må vi forvente, at det kommer til at smitte af i produktionsindekset for industrien de kommende måneder. Derfor er der også brug for langsigtede initiativer, som understøtter både eksporten og den generelle aktivitet i branchen,” siger Maria Schougaard Berntsen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.