Maria Schougaard Berntsen

Cheføkonom

msb@tekniq.dk

7741 1574

Coronakrisen holder stadig metalindustrien i et jerngreb

Den daglige drift er fortsat påvirket af coronakrisen i metalindustrien. Tre ud af fire virksomheder oplevede, at omsætningen faldt i maj, og dermed ser maj måned markant værre ud for metalvirksomhederne end april.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at tre ud af fire virksomheder i metalindustrien oplevede, at omsætningen var reduceret i maj. For godt hver fjerde virksomhed er omsætningen faldet med mere end 25 procent.

”Det er en bunden opgave at øge den økonomiske aktivitet i det danske samfund, så der kan komme fuld gang i forretningen igen. Tilbagegangen i metalindustrien i maj måned viser helt tydeligt, at selvom man ikke lige er den branche, der blev ramt af tvungen lukning, så er dansk erhvervsliv forbundet, og hele økonomien bliver påvirket af coronakrisen”, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I økonomisk Redegørelse fra Finansministeriet vurderer man desuden, at hele økonomien vil blive hårdt ramt af coronakrisen, og både den hjemlige og den udenlandske efterspørgsel vil dykke. Tilbageholdenhed blandt virksomheder og forbrugere kan koste dyrt for den enkelte virksomhed, der får sværere ved at afsætte sin produkter. 80 procent af metalindustriens virksomheder vurderer dog, at det ikke vil presse dem helt derud, hvor de er i risikozonen for konkurs de næste tre måneder.

”Øverst på den politiske corona-to-do-liste står den forsatte genåbning og kickstarten af dansk økonomi. Her bør vi som land tage den kloge vej. Vi skal både sikre en gradvis udfasning af hjælpepakker og samtidig stimulere økonomien, så den bekymring, der sidder i hele økonomien mindskes. Uden det bliver der alt for stor tilbageholdenhed, både når det gælder investeringer og forbrug,” siger Maria Schougaard Berntsen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.