Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Klimarådet rammer plet med grønne coronatiltag

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der fuld opbakning til de initiativer, Klimarådet i dag præsenterer som en vej ud af den økonomiske coronakrise.

Lad os komme ud af coronakrisen på en grøn måde. Sådan lyder opfordringen nu fra Klimarådet, når det gælder om at gennemføre offensive investeringer for at få Danmark ud af den økonomiske krise vi står i.

Klimarådet foreslår i dag en række initiativer, som TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker fuldt op om, der skal sikre en effektiv grøn omstilling. Initiativerne handler blandt andet om en afgiftsomlægning, så grønne energiformer ikke bliver beskattet ligeså kraftigt som i dag, en støttepulje til optimering og smart styring af bygningers tekniske installationer, udbygning af opladningsmulighederne til elbilerne og udfasning af olie- og gasfyr.

”Det er helt igennem fornuftige tiltag, som regeringen kan sætte i gang med det samme og som vil give økonomien et øjeblikkeligt og tiltrængt boost. Vi behøver hverken beregne, forhandle og indfase over flere år, men kan blot sætte tiltagene i værk. Der er ingen tvivl om, at disse forslag vil hjælpe både økonomien og den grønne omstilling på vej,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Vi glæder os over, at Klimarådet fremhæver de tekniske installationers betydning for den grønne omstilling. Noget, som for ofte bliver glemt i klimadebatten,” siger Simon O. Rasmussen.

”Politikerne har med Klimarådets forslag en åbenlys mulighed for at sikre, at det grønne går hånd i hånd med beskæftigelsen. Og den mulighed bør klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gribe i forhandlingerne om vores kommende klimaplan.,” siger Simon O. Rasmussen.

Se også TEKNIQ Arbejdsgivernes 14 forslag til CO2-reduktion i bygninger her!


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.