Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Suspendering af virksomhedernes AUB-indbetalinger bydes velkommen

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om oppositionens beslutningsforslag, der blev præsenteret i går, om at suspendere virksomheders betaling til AUB-ordningen i 2020. Samtidig opfordrer man til generelt at reducere arbejdsgivernes bidrag.

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at oppositionen i form af Det Konservative Folkeparti, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige i går foreslog at suspendere virksomhedernes betaling til arbejdsmarkedets uddannelsesbidrag (AUB) de sidste 6 måneder af 2020. Samtidig vil partierne sløjfe virksomhedernes ekstraopkrævning til praktikplads-AUB.

”Det er to initiativer, der vil fungere som en meget tiltrængt håndsrækning på et tidspunkt, hvor landets virksomheder på grund af coronakrisen har brug for den størst mulige likviditet og derfor ikke har behov for at blive presset af unødvendige udgifter,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Oppositionens forslag kommer efter, at statsrevisorerne har kritiseret Børne- og Undervisningsministeriet for, at virksomhederne betaler alt for meget ind til AUB-ordningen – en overbetaling, der i strid med Folketingets intention med ordningen.

”Derfor vil vi også opfordre til, at man går skridtet videre og sørger for generelt at tilpasse AUB-ordningen, som rigsrevisionen har anbefalet, så man får bragt balance i arbejdsgivernes ind- og udbetalinger. Det kræver, at man nedsætter arbejdsgivernes bidrag, så den kraftige ophobning af arbejdsgivers penge – nu knap 5 mia. kr. – i AUB stoppes,” siger Tina Voldby.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.