Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Styrk håndværkerfradraget – og få mere ud af de indefrosne feriepenge

TEKNIQ Arbejdsgiverne anbefaler, at man benytter de igangværende forhandlinger om udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge til også at give håndværkerfradraget et løft.

Dansk økonomi skal have et mærkbart skub for at sparke landet fri af den coronadyne, der har lagt sig kvælende over erhvervslivet, siden pandemien for alvor begyndte at sprede sig i foråret. I øjeblikket forhandler politikerne på Christiansborg om udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge, men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der god grund til at benytte lejligheden til også at give håndværkerfradraget et løft.

”Vi har tidligere fremhævet behovet for at styrke fradraget, så det i højere grad end i dag hjælper danskerne med at omsætte grønne boligambitioner til virkelighed og samtidig hjælper med at reducere både energiforbrug og CO2-udledning. Og i den øjeblikkelige situation er der endnu mere fornuft i at styrke håndværkerfradraget, fordi det så ligeledes understøtter den økonomiske aktivitet i samfundet,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.200 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Helt konkret har TEKNIQ Arbejdsgiverne tre forslag til, hvordan håndværkerfradraget bør styrkes:

  • Det fradragsberettigede beløb skal hæves og målrettes grønne investeringer i boliger.
  • Fradraget skal også kunne bruges til at dække materialeomkostninger og ikke kun, som i dag, håndværkernes arbejdsløn.
  • Det skal være muligt at overføre ubrugte fradrag fra et år til et andet år, så det på den måde kan bruges til flere og større grønne energirenoveringer.

”Sammen med de indefrosne feriepenge, der kan udbetales til oktober, vil et forstærket håndværkerfradrag kunne levere et mærkbart løft til dansk erhvervsliv, samtidig med at der sparkes yderligere gang i den grønne omstilling,” siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

”Det er ingen hemmelighed, at vi savner konkrete tiltag fra regeringen til, hvordan man vil realisere de store klimaambitioner. Kombinationen af et styrket håndværkerfradrag og de indefrosne feriepenge er et oplagt sted at starte,” siger Simon O. Rasmussen.

Han understreger, at grønne investeringer giver mening på flere parametre i den øjeblikkelige coronasituation.

”Vi har brug for initiativer, der både løfter klimaindsatsen, sætter gang i forbruget og skaber arbejdspladser. De forslag, vi kommer med, gør alle tre ting,” siger Simon O. Rasmussen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.