Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Lærlinge er et hit i el- og vvs-virksomhederne

Landets el- og vvs-virksomheder fortsætter den stigende tendens når det gælder antallet af indgåede uddannelsesaftaler. I årets første fem måneder er antallet af nye lærlinge således steget med hele 26,4 procent i forhold til samme periode sidste år.

Lærlingefesten fortsætter i installationsbranchen. Det understreges af nye tal fra Undervisningsministeriet, som viser, at der i årets første fem måneder blev indgået hele 26,4 procent flere uddannelsesaftaler i forhold til samme periode sidste år. Særligt godt er det gået på elektrikeruddannelsen med en stigning på 30,2 procent, mens vvs-energiuddannelsen kan notere en vækst på 17,7 procent.

”Selvom en del af stigningen skal ses i lyset af et mindre fald, vi oplevede i samme periode sidste år, da coronakrisen for alvor ramte, så er der tale om en ekstremt positiv udvikling,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der er landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation og repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Tallene lover godt, da branchen kun kan se frem til et støt stigende behov for faglærte elektrikere og vvs-energiuddannede – ikke mindst da branchens tekniske løsninger spiller en afgørende rolle, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling.”

Hun peger på, at det samlede antal lærlinge ligeledes fortsat er stigende.

”Vi er nu næsten oppe på 5.000 elektriker- og 2.000 vvs-energilærlinge, hvilket bare understreger, at der er tale om to af de mest attraktive erhvervsuddannelser. Samtidig er det endnu et bevis på, at de kompetencer, som eleverne på uddannelserne udstyres med, er eftertragtede ude i virksomhederne,” vurderer Tina Voldby.

Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.