industrikonsulent-jens-jacob-haugaard

Jens Jacob Haugaard

Industrikonsulent

jjh@tekniq.dk

7741 1580

Lad nu solen skinne frit på kommuner og regioner

Efter at Region Hovedstaden har valgt at droppe de fleste af sine solcelleprojekter opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at reglerne forenkles, så landets kommuner får lettere ved at opsætte solcelleanlæg til eget forbrug.

Region Hovedstaden vil nu vil aflyse de fleste af sine solcelleprojekter. Det sker, som det for nylig blev beskrevet af Ing.dk, på baggrund af Folketingets aftale om, at landets regioner skal danne separate selskaber, hvis de vil opstille solcelleanlæg – ligesom det allerede er tilfældet for kommunerne.

Det får nu TEKNIQ Arbejdsgiverne til at opfordre til en forenkling af reglerne for at undgå, at opsætningen af solcelleanlæg på offentlige bygninger går helt i stå.

”Det er meget forståeligt, hvis regionerne dropper deres solcelleambitioner, når reglerne er, som de er. Derfor kan vi også kun på det kraftigste opfordre til, at man fritager solcelleanlæg, der er dimensionerede til kun at dække bygningens egetforbrug, for kravet om at skulle udskilles i egen virksomhed,” siger Jens Jacob Haugaard, industrikonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

På den måde håber han, det kan gøres lettere for både kommuner og regioner at bidrage til den grønne omstilling.

”Det kræver så også, at forsyningsselskabernes sagsbehandling af solcelleansøgninger ensrettes. Sagsbehandlingstiden er kun steget, efter at sagsbehandlingen er flyttet fra Energinet.dk til forsyningsselskaberne,” siger Jens Jacob Haugaard.

Han mener, det er beskæmmende, at staten ingen solceller har på offentlige bygninger.

”Ved at opsætte solcelleanlæg på eksempelvis de kommunale og regionernes tage sikrer man, at elektriciteten bliver fremstillet tæt på brugsstedet. Det betyder så, at udbygningen af elnettet ikke er nødvendig i samme grad,” siger Jens Jacob Haugaard.

Samtidig vurderer han, at anlæg på tage ikke har samme folkelige modstand, som det kan være tilfældet i forbindelse med store markanlæg.

Kilde og grafik: Energistyrelsen
Kilde og grafik: Energistyrelsen

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.