joergen-prosper-soerensen

Jørgen Prosper Sørensen

Uddannelsespolitisk konsulent

jps@tekniq.dk

7741 1525

Flere søger ind på de tekniske videregående uddannelser

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at flere har søgt ind via kvote 2 på en teknisk videregående uddannelse. Det er godt for både industrien, installationsbranchen og den grønne omstilling.

Stadig flere unge har lyst til at være med i frontlinjen for den grønne omstilling og de tekniske videregående uddannelser. Det er konklusionen, efter at søgningstallene for kvote to til de enkelte uddannelser netop er blevet offentliggjort.

”Vi kan kun glæde os over, at der er sket en rigtig flot stigning i søgningen til flere af de tekniske videregående uddannelser indenfor STEM-området (Science, Technology, Engineering og Mathematics). Uddannelser, hvor der er fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og udviklingen af Danmark,” siger Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer knap 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Eksempelvis er søgningen til erhvervsakademiuddannelserne til el-installatør og vvs-installatør steget med henholdsvis 38 og 8 procent i forhold til 2020. Samtidig fastholder uddannelserne til fx maskinmester og produktionsteknolog stort set niveauet fra sidste år.

”Uddannelse og kompetenceudvikling er afgørende for den grønne omstilling af vores samfund, og derfor er det også ekstremt positivt, at flere og flere unge vælger en uddannelse, hvor de kan bidrage aktivt til den grønne omstilling gennem implementering af nye teknologier og udvikling af nye løsninger,” siger Jørgen Prosper Sørensen og uddyber:

”Men der er ikke plads til at hvile på laurbærrene, for i fremtiden vil flere og flere faglærte have behov for efteruddannelse på videregående niveau – for eksempel på erhvervsakademiernes tekniske uddannelser. Derfor er det også vigtigt, at regeringen og Folketinget konstant har fokus på udvikling af hele efter- og videreuddannelsesområdet. Vi står overfor et anderledes arbejdsmarked efter coronakrisen, som betyder, at mange vil have behov for at dygtiggøre sig og bygge videre på den faglighed, de allerede har. I den forbindelse vil netop uddannelse og kompetenceudvikling for mange være nøglen til at blive på arbejdsmarkedet.”

”Også for det danske samfund er kompetenceudvikling og en veluddannet arbejdsstyrke med stærke tekniske kompetencer nødvendig for at nå de fastsatte klimamål,” understreger han.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.