troels-blicher-danielsen-administrerende-direktoer

Troels Blicher Danielsen

Administrerende direktør

tekniq-arbejdsgiverne-linkedintekniq-arbejdsgiverne-twitter

7742 4232

tbd@tekniq.dk

Langsigtet genåbningsplan med gode perspektiver – og tåge i horisonten

Nattens rammeaftale om genåbningen af Danmark leverer en række svar på, hvordan Danmark skal genåbne. Men der udestår stadig en række uafklarede spørgsmål – både når det gælder erhvervsskoler og adgangen til arbejdskraft fra resten af Europa.

”Det er positivt, at stort set hele Folketinget står bag aftalen – og at den tegner en langsigtet ramme for genåbningen af Danmark. Dermed er aftalen et godt forsøg på at skabe den klarhed, som vi længe har efterspurgt i dansk erhvervsliv,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han peger eksempelvis på ungdomsuddannelserne, hvor nattens aftale åbner op for, at eleverne bl.a. på erhvervsskolerne kan vende tilbage med 50 procents fremmøde efter påske.

”Vi har brug for igen at give eleverne på erhvervsuddannelserne adgang til praktisk undervisning. Vi havde gerne set, at man i endnu højere grad havde fokuseret på netop disse uddannelser, men vi bevæger os langsomt i den rigtige retning,” siger Troels Blicher Danielsen.

Samtidig peger han på et par elementer, der ikke optræder i den nye genåbningsaftale.

”Vi ser frem til en nærmere afklaring af, hvordan og hvornår man genåbner grænserne for europæisk arbejdskraft samt hvordan man udfaser forsamlingsforbuddet helt konkret,” siger Troels Blicher Danielsen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.