Jesper Sandberg

Jesper Sandberg

Chefkonsulent

jsa@tekniq.dk 

7741 1584

Vvs’ere får lettere ved at dimensionere rør

Ny vvs-app gør det nemmere at dimensionere og dokumentere rørene korrekt, hvilket ellers har været en kompliceret affære.

Væk med store besværlige regneark og grib telefonen i stedet for. Med få klik kan vvs’eren nu dimensionere rørene korrekt og samtidig dokumentere det.

En ny app kan således lette arbejdsbyrden betragteligt for alle vvs’ere og er tilgængelig for alle medlemsvirksomheder i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Normalt er den slags noget med store regneark, hvor man skal gætte sig til rørstørrelserne og derefter lave kontrolberegninger. Nu har vi knækket koden til at beregne det hele på én gang. Det er en markant landvinding,” siger Jesper Sandberg, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Unikt værktøj

Arbejdet med den nye app blev skudt i gang sidste sommer på baggrund af ønsker om netop denne service blandt vvs-virksomhederne – på samme måde som el-virksomhederne gør flittigt brug af en tilsvarende el-app. En følgegruppe med ti medlemsvirksomheder har siden været med til at udvælge de centrale områder i den nye app, og Jesper Sandberg håber, at det digitale værktøj rammer et behov i hverdagen.

”I dag findes der mig bekendt ikke et værktøj til dimensionering af vandinstallationer, som tilnærmelsesvis er lige så skarpt. Det er normalt noget med svært overskuelige regneark, som man skal bruge flere gange om ugen for at forstå. Denne app er overskuelig og let at forstå, så hvis man har prøvet den et par gange, kan man hurtigt komme igennem en komplet vandinstallation,” siger Jesper Sandberg. 

El-appen har i øjeblikket omkring 100.000 månedlige sidevisninger. Helt så højt når vvs-appen sandsynligvis ikke op, men Jesper Sandberg forestiller sig, at den i løbet af et år eller to vil ligge på cirka 50.000 sidevisninger.

Vvs-appen lever op til både de gældende krav i Bygningsreglementet og Norm for vandinstallationer. Læs mere om den nye app og download den her.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.