troels-blicher-danielsen-administrerende-direktoer

Troels Blicher Danielsen

Administrerende direktør

tekniq-arbejdsgiverne-linkedintekniq-arbejdsgiverne-twitter

7742 4232

tbd@tekniq.dk

Solidt grønt fokus på arbejdskraft i nyt regeringsudspil

TEKNIQ Arbejdsgiverne ser med spænding på regeringens reformudspil, ”Danmark kan mere I”, og dets fokus på især at øge arbejdsudbuddet og styrke erhvervsuddannelsernes grønne fokus. Spørgsmålet er bare, hvordan det kommer til at ske i praksis.

Der er flere gode takter i det reformudspil, som regeringen har præsenteret i dag. Det er den umiddelbare reaktion fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, efter at udspillet ”Danmark kan mere I” blev offentliggjort med særligt fokus på arbejdskraft.

”Det er især vigtigt, at regeringen med udspillet signalerer, at den har forstået behovet for at styrke arbejdsudbuddet på et tidspunkt, hvor virksomhederne allerede står med en akut mangel på arbejdskraft,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der som Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

“Nu glæder vi os til at se, hvordan det så kommer til at foregå i praksis,” siger han.

Efterlyser konkret, grøn handling

Han glæder sig over, at regeringen har lyttet til erhvervslivets kald om at øge investeringerne i erhvervsuddannelserne.

”Det er en absolut nødvendighed at sikre strømmen af kvalificeret faglært arbejdskraft, hvis vi vil opfylde den grønne målsætning. Det er vigtigt, at der nu kommer konkret handling bag de mange flotte ord om de faglærtes centrale rolle i den grønne omstilling,” siger han og uddyber:

”Derfor bliver det også spændende at se, hvordan regeringen vil realisere tankerne om klimaerhvervsskoler. Vi har længe efterspurgt nye ideer på erhvervsskoleområdet, og har samtidig ført an for at gøre uddannelserne indenfor især installations- og industriområdet så fremsynede som muligt.”

Troels Blicher Danielsen peger desuden på det generelle behov for at gøre det mere attraktivt at blive faglært.

”Det er også derfor, vi eksempelvis har anbefalet initiativer som en hævelse af topskattegrænsen og en tidligere indsats i folkeskolerne for at hverve flere unge til erhvervsskolerne. Og vi håber, at disse ting kan blive en del af de kommende forhandlinger om regeringens udspil,” siger han.

Regeringen vil de kommende dage præsentere delelementerne i reformudspillet.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.