Medarbejderudviklingssamtalen kan bruges til at afstemme forventninger mellem virksomheden og den enkelte medarbejder
Lederen har ansvaret for at indkalde til og afholde medarbejderudviklingssamtalerne. Lederen skal sørge for, at der er bedst mulig overensstemmelse mellem formål og resultat af medarbejderudviklingssamtalen og de arbejdsvilkår som den enkelte medarbejder oplever i dagligdagen. Formålet for samtalen er således, at:
Forudsætningen for at medarbejderudviklingssamtalen bliver en succes er blandt andet at begge parter, både leder og medarbejder, er velforberedt, tager samtalen seriøst, og er indstillet på at føre de aftaler, der indgås under samtalen, ud i livet.
Husk under samtalen at aktiv lytning er et værdifuldt værktøj. Husk også at det er vigtigt at samtalen foregår som en åben og ærlig dialog, og uden forstyrrelser – det er jo selve samtalen, der skal være i fokus.
Gensidig tillid og åbenhed er forudsætningen for en åben og ærlig dialog, også om mindre behagelige emner.
Medarbejderen bør gå fra samtalen med et klart billede af, hvad du forventer, hvad han eller hun kan forvente af dig, hvilke handlinger han selv eller du vil sætte gang i og hvornår, samt – ikke mindst – hvad du ikke vil gøre og hvorfor.
Senest opdateret 18-06-2015
TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.
Vi har nu sendt kodeordet til den e-mailadresse, der er registreret på det indtastede medlemsnummer.
Med venlig hilsen
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Tak for din interesse. Vi kontakter dig snart for at fortælle dig mere om, hvorfor det er en god idé for din virksomhed at være medlem af TEKNIQ – den eneste arbejdsgiverorganisation med 100 procent fokus på el- og installationsbranchen.