Kontakt TEKNIQ

Overenskomster og Jura

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Brug af mundbind

Spørgsmål om brug af mundbind

Det anbefales at der under samkørsel / arbejdsmæssig transport bæres mundbind eller visir. Husk i øvrigt at iagttage regler og anbefalinger omkring afstand, hygiejne og rengøring af overflader i vognen samt udluftning.

Der er krav om brug af mundbind visse steder i sundheds- og socialsektoren. Det betyder, at det er vigtigt at aftale med kunden, hvor der skal anvendes mundbind i forbindelse med opgaver på fx sygehuse og sociale bosteder.

Der er ikke nogen regler for hvor længe man må arbejde med et mundbind på. Det er dog en god ide at sørge for at indlægge pauser i arbejdet, hvor man ikke har mundbind på. Det anbefales ikke at have det samme mundbind på mere end fire timer da det kan være blevet fugtigt og beskyttelsen dermed nedsættes.

Mundbind og visir der skal bæres i forbindelse med udførelse af arbejdet og transport er personligt værnemiddel og skal stilles til rådighed af arbejdsgiveren der skal betale for disse.


Senest opdateret 07-07-2021

Download:

mundbind-plakat 

Download plakaten her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.