Vådrum

Vådrum

Vådrummet er det mest regulerede rum i vores bygninger. Alle bestemmelser i BR18 skal opfyldes i forbindelse med etablering eller renovering af et vådrum.

Et vådrum defineres som et rum, hvor der er placeret et gulvafløb. Wc-rum, køkken og bryggers er derfor ikke defineret som vådrum, men er fugtige rum, hvor fugtbelastningen af vægge og gulv skal vurderes.

Der findes en SBi-anvisning om vådrum (SBi anvisning 252), som giver anvisninger til alle bygherrer, rådgivere og udførende håndværkere om etablering eller renovering af vådrum. 

I forbindelse med etablering eller renovering af vådrum er der en række forhold, som bygherre i samarbejde med sine rådgivere og udførende skal træffe.

De fysiske forhold som indretning og valg af komponenter er oplagte, men der skal også tages stilling til den forventede belastning af vådrummet.

For at hjælpe denne proces sikkert i mål har TEKNIQ Arbejdsgiverne udarbejdet en blanket, der kan danne grundlag for tilbud.


Senest opdateret 06-05-2019

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.