El-kompetencefonden kan yde tilskud til lærlinges uddannelse i fritiden

Som led i overenskomstforhandlingerne er det aftalt, at lærlinge kan få tilskud fra Elbranchens kompetenceudviklingsfond til fritidsuddannelse.

For at være berettiget til tilskud skal lærlingen have været ansat i den samme virksomhed i mindst 6 måneder. Retten til tilskud gælder, så længe uddannelsesaftalen er gældende i virksomheden. Fonden yder tilskud til op til 10 dages fritidsuddannelse årligt.


Hvilke kurser kan lærlinge deltage i og få tilskud til?

Lærlinge kan få tilskud til kurser og uddannelser som er El-brancherelevante. På www.evukurser.dk kan du læse mere om de forskellige uddannelsestilbud, som er relevante for elektrikere. Kompetenceudviklingsfonden giver tilskud til alle elbranchens AMU-kurser, dog ikke L-AUS.

Fonden giver lærlingen et tilskud på op til 2.000 kr. pr. dag til kursusgebyr, materialer og evt. transport. I særlige tilfælde kan fonden yde et større tilskud pr. dag, hvis lærlingen har en særlig begrundelse for at søge netop dette kursus.

Uddannelsen skal foregå i fritiden. Lærlingen skal derfor holde fri eller tage uddannelsen om aftenen. Fonden yder ikke tilskud til løntab.

Ansøgning om tilskud fra kompetenceudviklingsfonden skal ske, inden lærlingen tager på kursus. Ansøgning om tilskud foretages på www.evu.dk/selvbetjeningHar du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til EVU. Du kan kontakte Camilla Sander på telefon 29 27 43 55.

(E-07)

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.