Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Chefkonsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581Uddannelsesaftaler med elektrikerlærlinge skal oprettes via elektrikeruddannelsen.dk

Per 1. august 2015 fik vi vores nye elektrikeruddannelse, hvor virksomheden i samarbejde med lærlingen skal vælge 4-5 moduler, allerede når uddannelsesaftalen bliver indgået. Valg af moduler er et tillæg til uddannelsesaftalen.

Der er fortsat nogle virksomheder, som glemmer, at de skal ind på elektrikeruddannelsen.dk for at udfylde uddannelsesaftalen og vælge moduler. 

Uddannelsesaftalen skal udfyldes elektronisk på elektrikeruddannelsen.dk, hvor virksomheden skal logge ind med sit TEKNIQ-medlemsnummer eller EVU-login, der også anvendes til blandt andet virksomhedsgodkendelser. 

elektrikeruddannelsen.dk kan virksomheden få god information om, hvilket teknisk indhold der er i hvert modul, sådan at modulvalget kan rettes mod virksomhedens aktuelle eller fremtidige kompetencebehov. 

elektrikeruddannelsen.dk er der en elektronisk systematik, der sikrer, at modulvalget har den rette progression og sammenhæng, d at det sikres, at de moduler, I vælger, hænger sammen og tages i den rigtige rækkefølge. I kan også se, hvilke skoler der udbyder de valgte moduler, da det ikke er sikkert, at den skole, hvor lærlingen tilmeldes, udbyder præcis alle de moduler, som I på virksomheden har brug for. 

Så det er en klar fordel for virksomhederne at bruge elektrikeruddannelsen.dk, når I skal indgå uddannelsesaftaler. 

Det er også en fordel for skolerne, da de får data fra elektrikeruddannelsen.dk om, hvor mange der har valgt de enkelte moduler, så de dels kan planlægge, hvilke moduler de skal udbyde, dels kan planlægge lærlingenes skoleophold, og virksomhederne kan informeres herom. 

Vi kan se, at der stadig er virksomheder, der sammen med skolerne opretter gamle uddannelsesaftaler uden om elektrikeruddannelsen.dk. Dette vil i værste konsekvens kunne resultere i et modulvalg, der ikke har den korrekte sammenhæng. 

Kom godt i gang med at bruge elektrikeruddannelsen.dk - kontakt:
EVU – uddannelsessekretariatet på hotline – tlf. 36726400, der er åben hver dag mellem 9.00 – 14.00, eller ved henvendelse til TEKNIQ, politisk sekretariat. 


(E-03-2017)

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.