Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Markedsanalysen 2017 er klar

Den nye markedsanalyse fra TEKNIQ viser, at installationsbranchen for tredje år i træk oplever fremgang i både omsætning og beskæftigelse. Væksten forventes at fortsætte i 2017 og 2018.

TEKNIQ har netop offentliggjort Markedsanalysen 2017. Den viser, at de senere års positive udvikling i installationsbranchen er fortsat i 2016. Det er således tredje år i træk, at branchen har præsteret både stigende omsætning og beskæftigelse.

Omsætningen i branchen steg i 2016 med i alt 1,5 milliarder kroner. Det svarer til 3,1 procent i forhold til året før. Væksten er en smule mindre end de foregående år, men TEKNIQ forventer, at den vil fortsætte de kommende år.

”Forventningen er dog ikke, at vi kommer til at se en eksplosiv udvikling men snarere en stabil og gradvis vækst. Vi forventer, at væksten vil være på 3,5 procent i 2017 og 3 procent i 2018. På den måde vil virksomhederne også have mulighed for at justere deres medarbejderstab i takt med, at der bliver mere at lave,” siger Niels Jørgen Hansen.

I 2014 og 2015 var det især elinstallationsvirksomhederne, der trak udviklingen i positiv retning. Men i 2016 år er det vvs-virksomhederne, der oplever den største vækst – 4,5 procent mod elbranchens 2,1 procent.

”Det er helt naturligt. Der er endelig ved at komme gang i det private bolignybyggeri, som har langt større betydning for vvs-virksomhederne, end det er tilfældet for elvirksomhederne, hvor omsætningen i høj grad også er præget af udviklingen inden for eksempelvis industri, data og sikring,” siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ forventer, at den positive udvikling i 2017 og 2018 bl.a. vil blive understøttet af, at de store hospitalsprojekter kommer længere i byggeprocessen. Samtidig vil der blive påbegyndt mere boligbyggeri, ligesom den tiltagende vækst i dansk økonomi vil sætte gang i flere erhvervsinvesteringer.

Den stigende omsætning har også været med til at øge beskæftigelsen i branchen i 2016 med 1.850 flere personer i forhold til året før, så der nu er cirka 44.300 ansatte i el- og vvs-virksomhederne. Samtidig er ledigheden nu nede på 1,1 procent for elektrikere og 2,6 procent for vvs’ere.

Læs hele markedsanalysen her


(T-10/2017)

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.