Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Konsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581

2891 5520Mia Mølgaard Eitel

Mia Mølgaard Eitel

Konsulent

mme@tekniq.dk

7741 1570

2891 5575

Nye regler for lønrefusion til voksenlærlinge på skoleophold

Reglerne for, hvornår man betragtes som voksenlærling, er nu som de var før 1. august 2015.

1. august 2015 blev reglerne for voksenlærlinge ændret - således at man kun blev betragtet som voksenlærling, hvis man var fyldt 25 år den dag uddannelsen blev påbegyndt, dvs. den dag man startede på grundforløbet.

Nu er reglerne pr. 1. juli 2017 ændret igen.

Sådan er reglerne nu

Hvis en lærling er fyldt 25 år, når en uddannelsesaftale påbegyndes, og hvis der udbetales overenskomstmæssig voksenlærlingeløn, så kan virksomheden få forhøjet lønrefusion fra AUB under lærlingens skoleophold (forhøjet lønrefusion til voksne udgør op til 5.030,- pr. skoleuge i 2017).

Det er altså altid tidspunktet, lærlingen påbegynder uddannelsen i henhold til en uddannelsesaftale, der er gældende. Dette uanset, om der er tale om en kort uddannelsesaftale, en ordinær uddannelsesaftale, en restlæreaftale eller en kombinationsaftale.

Virksomheden får udbetalt refusion med tilbagevirkende kraft

Reglerne ændres med tilbagevirkende kraft fra 1. august 2015 og frem til nu. Det betyder, at de virksomheder, der har udbetalt voksenlærlingeløn, uden at have fået forhøjet lønrefusion, automatisk vil modtage brev fra AUB. Her skal virksomheden bekræfte, at de har udbetalt voksenlærlingeløn til de pågældende lærlinge. Den manglende del fra almindelig til forhøjet lønrefusion vil blive udbetalt i løbet af efteråret 2017.

Jobcentertilskud

Det skal bemærkes, at det tilskud arbejdsgiveren i nogen tilfælde kan få fra jobcentret på 30/40 kr. i timen i praktiktiden til voksenlærlinge ikke ændres – det vil sige, at her er det fortsat afgørende, at man skal være fyldt 25 år, den dag man starter på uddannelsen/grundforløbet.

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.