Thorkild Bang

Thorkild Bang

Underdirektør

tba@tekniq.dk

7742 4219

Grænseværdi for chrom 6 skal revurderes

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har bedt Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø samt Arbejdstilsynet om hurtigst muligt at udarbejde et forslag til en ny grænseværdi for det sundhedsskadelige chrom 6.

Den danske grænseværdi for det kræftfremkaldende stof chrom 6 skal revurderes. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet, der på baggrund af en EU-rapport har bedt Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Arbejdstilsynet om at udarbejde et forslag til en ny grænseværdi for stoffet hurtigst muligt.

Arbejdsmiljøkonsulent Charlotte Ketelsen fra TEKNIQs Arbejdsmarkedsafdeling, siger:

– Vi ved allerede, at chrom 6 er sundhedsskadeligt, hvis man ikke beskytter sig korrekt mod det. Men nu, hvor der er sat officielt spørgsmålstegn ved den nuværende grænseværdi, skal vi være endnu mere opmærksomme på, hvordan vi beskytter os mod det.

– Vi opfordrer derfor virksomhederne til at gennemgå deres arbejdsfunktioner med friske øjne og få kortlagt, om de har brug for yderligere tiltag til beskyttelse mod chrom 6.

Chrom 6 frigives i luften, når man arbejder med svejsning, slibning og andre former for varmefremkaldende arbejde på metaller, der indeholder stoffet – typisk rustfrit stål. Ved indånding af chrom 6 kan man få skader på luftvejene og i værste fald lungekræft ved længere tids påvirkning. Det er derfor meget vigtigt at efterleve de fastsatte beskyttelsesregler på området med etablering af udsugning eller brug af åndedrætsværn.

Læs pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Læs Arbejdstilsynets information om chrom 6, og hvordan man beskytter sig mod stoffet 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.