Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Chefkonsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581Kontakt TEKNIQ

Har du spørgsmål?

Kontakt Uddannelser

7741 1568

Skolehjem - udgifter

Nu er det slut med at lægge penge ud, når virksomheden vælger en skole, hvor lærlingen har brug for skolehjem.

Nye kost- og logiregler på AUB

Kostophold på erhvervsskoler, der starter den 1. juli 2019 eller senere, skal administreres efter nye regler. Fremover refunderer AUB  skoler med kostophold direkte. Skolerne skal derfor ikke længere opkræve betaling fra lærling eller virksomhed for de skoleophold, der påbegyndes efter den 30. juni 2019. 

Som reglerne har været frem til nu, er virksomhederne blevet opkrævet for kost og logi af skolen, og først efter afslutning af skoleopholdet har virksomhederne modtaget refusion fra AUB. Med de nye regler refunderer AUB udgiften direkte til skolen, uden at virksomheden skal lægge pengene ud.

Virksomhederne har frit skolevalg i hele landet, og så snart transporttiden for lærlingen overstiger fem kvarter fra hjem til den valgte skole med offentlige transportmidler, så skal lærlingen/virksomheden tilbydes skolehjem.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.