Thorkild Bang

Thorkild Bang

Underdirektør

tba@tekniq.dk

7742 4219

Virksomheder skal undgå panik

Den meget omtalte Corona-virus skal tages alvorligt, uden at der er grund til panik. Sådan lyder meldingen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som oplever, at medlemsvirksomhederne er bekymrede for smitterisikoen hos kunder. (Opdateret 9. marts)

Tekst: Jesper Melgaard og Lasse Andersen

Danske medier flyder i øjeblikket over med historier om udbredelsen af den influenzalignende coronavirus, og hos TEKNIQ Arbejdsgiverne mærker man, at medlemmerne i stigende grad er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig til smittefaren.

Mandag morgen (9. marts) har flere virksomheder ringet for at høre, hvordan man forholder sig, hvis man vurderer, at der er risiko for at blive smittet hos en kunde, fortæller Thorkild Bang, der er underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

– Det er en reel bekymring, da en smittet medarbejder kan betyde at flere andre medarbejdere skal i karantæne, og dermed kan det få store økonomiske konsekvenser for virksomheden, konstaterer han og fortsætter:

– Det er imidlertid nemt at gardere sig, hvis man spørger sine kunder, om der er risiko for smitte, når der skal arbejdes hos kunden – det gælder uanset, om der skal arbejdes hos private eller hos en erhvervskunde. Hvis man mener, at en kunde udgør en smitterisiko, så skal man kræve, at der træffes særlige foranstaltninger, før man udfører arbejdet. Ellers skal man blive væk. Og hvis en svend er i kvalificeret tvivl, om det er sikkert at udføre arbejdet ude hos en kunde, så må han nægte at udføre arbejdet, siger Thorkild Bang.

Generelt set mener Thorkild Bang dog ikke, at der er grund til at gå i panik.

”I bund og grund handler det om at bruge sin sunde fornuft, hvilket langt de fleste danske virksomheder også ser ud til at gøre. Det bedste, man kan gøre, er at lytte til myndighedernes anbefalinger og så ellers tænke sig om i det daglige,” siger han.

Han anerkender, at den megen snak om coronavirussen kan sprede usikkerhed på virksomhederne – især dem, der har udsendt medarbejdere til eller samarbejder med lande, som er hårdt ramt.

”Men igen gælder det om at tænke rationelt. Det sidste, vi har brug for, er, at dansk erhvervsliv kastes ud i en form for massehysteri,” siger Thorkild Bang.

Han understreger, at virksomheder, som er i tvivl om, hvordan de skal håndtere de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med coronavirussen, er meget velkomne til at kontakte TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Derudover har DA udarbejdet en spørgsmål/svar, som kan vejlede virksomhederne gennem langt de fleste spørgsmål om håndteringen af virussen i forhold til den daglige drift og deres medarbejdere.Senest opdateret 11-03-2020

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.