lone-alstrup-arbejdsmiljoe

Lone Alstrup

Arbejdsmiljøkonsulent

lal@tekniq.dk

7742 4221

Nye anbefalinger for coronatest af udenlandske medarbejdere

Regeringen har i dag offentliggjort en ny teststrategi for medarbejdere, der ikke har fast bopæl i Danmark.

Det betyder, at det nu er muligt for indrejsende arbejdstagere at blive testet ved grænsen - også selvom de ikke har symptomer på smitte.

Hvis man rejser ind i Danmark fra et højrisikoområde (orange område), anbefaler myndighederne, at man får foretaget en test ved indrejse eller lige efter ankomsten til Danmark. Samtidig opfordrer sundhedsmyndighederne til, at man isolerer sig selv, indtil man kender resultatet af testen.

Derudover anbefaler myndighederne, at pendlere fra højrisikoområder lader sig teste hver syvende dag. Det er frivilligt, om man vil testes, men TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer virksomhederne til at informere de rejsende udenlandske medarbejdere om, at de kan bliver testet ved grænsen.

Hvis virksomheden har mange vandrende arbejdstagere, er der mulighed for at få et mobilt testcenter ud til virksomheden gennem sin region. For byggepladser med mange arbejdsgivere kan det være en god ide at lave en fælles politik for test af de rejsende medarbejdere på pladsen.

Arbejdstilsynet har udarbejdet et sæt vejledninger om test af indrejsende arbejdskraft, som kan ses her

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte arbejdsmiljøkonsulent Lone Alstrup hos TEKNIQ Arbejdsgiverne på mobil 28 12 08 67.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.