Bjørn Hove

Bjørn Hove

Konsulent

bho@tekniq.dk

7742 4241

Nye beregninger af personaleomkostningerne

Det koster betydeligt mere end blot timelønnen at have medarbejdere ansat. TEKNIQ Arbejdsgiverne laver hvert år en beregning af personaleomkostningerne – også kaldet sociale omkostninger – som er det tillæg, der skal lægges til timelønnen for at dække virksomhedens samlede medarbejderomkostninger.

Personaleomkostningerne er i 2020 beregnet til 49,8% for elektrikersvende, 52,2% for vvs-montører og 51,0% for maskinoperatører, klejnsmede o.a. ansatte efter industri- og vvs-overenskomsten. Det svarer til en samlet omkostning pr. løntime på henholdsvis 296,58 kr., 305,89 kr. og 285,11 kr. Udover beregninger for timelønnede svende, montører og operatører, er der også omkostningsberegninger for lærlinge indenfor de tre fag.

Download omkostningsberegner og satser her.

Som noget nyt er det i år muligt at downloade ”beregn selv”-skabeloner (i Excel), så virksomheden kan beregne personaleomkostningerne med egne tal. 

Hvis du har spørgsmål om personaleomkostninger, kan du kontakte konsulent Bjørn Hove, bho@tekniq.dk eller på 2053 7682.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.