Nye godkendelseregler for lærlinge på elektriker- og vvs-energiuddannelsen

Der er kommet nye regler for virksomheder, der er godkendt til at have lærlinge på elektriker- og vvs-energiuddannelsen.

Nu skal virksomhederne ikke længere godkendes hvert fjerde år. Det betyder, at: 

  • Godkendelsen til at uddanne lærlinge er gyldig, så længe virksomheden kontinuerligt uddanner lærlinge 
  • Hvis virksomheden i en periode på to år ikke har lærlinge, så skal virksomheden godkendes på ny 

Virksomheden skal desuden søge om en ny godkendelse til at uddanne lærlinge, hvis virksomheden får:  

  • Ejerskifte 
  • Nyt CVR-nr. 
  • En ny adresse (P-nummer), hvor virksomheden vil uddanne lærlinge, eller 
  • Ændringer i arbejdsområder der gør, at virksomheden gerne vil godkendes til flere moduler på elektrikeruddannelsen, eller til et nyt speciale på vvs-energiuddannelsen 

Virksomheder er her forpligtet til at søge om en ny godkendelse til at uddanne lærlinge og evt. kontakte EVU (El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat).  

Nogle godkendte virksomheder vil i en overgangsperiode opleve at modtage en mail fra EVU om re-godkendelse efter de gamle regler, hvor alle virksomheder skulle godkendes hvert fjerde år. Virksomheder, der har lærlinge, kan se bort fra denne mail. 

Virksomheder der ikke er godkendt 

Virksomheder, der ikke har en godkendelse, men som ønsker at uddanne lærlinge på elektriker- eller vvs-energiuddannelsen, skal fortsat søge om godkendelse på www.evu.dk


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.