Kontakt TEKNIQ

Overenskomster og Jura

tekniq@tekniq.dk

4343 6000

Gradvis genåbning af rejseaktiviteten ind og ud af Danmark

Regeringen har den 13. april 2021 indgået en aftale med en lang række af Folketingets øvrige partier om en gradvis genåbning af rejseaktiviteter ind og ud af Danmark.

Aftalen indeholder en faseinddelt genåbning af rejseaktiviteterne.   

Den første fase forventes at træde i kraft den 21. april 2021. I denne fase vil man igen opdele verden i gule (forsigtig), orange (unødvendige rejser frarådes) og røde lande (alle rejser frarådes), afhængig af smittesituationen. Der vil fortsat være krav om test, men hvis personen kommer fra et gult land eller region, vil der ikke længere være krav om isolation.  

Samtidig vil der blive indført mere lempelige regler for erhvervsrejsende, som vil kunne møde på arbejde efter en erhvervsrejse til udlandet. Det er dog ikke endnu ikke konkretiseret, hvordan lempelsen udmøntes.  

Den anden fase forventes at træde i kraft den 1. maj 2021. I denne fase vil færdigvaccinerede danskere og udlændinge fra gule og orange EU- og Schengenlande igen rejse ind og ud af Danmark - uden krav om test og isolation efter indrejse. Dette vil dog ikke gælde for røde lande.

Nærmere information følger, når det er besluttet, hvordan aftalen skal udmøntes.  

Hele aftaleteksten kan ses her og på coronasmitte.dk.

» Læs pressemeddelelsen "Grænseåbninger skal også gælde udenlandsk arbejdskraft" her.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.