edward-lorentzen-tekniq-arbejdsgiverne

Edward Lorentzen

Industrikonsulent

elo@tekniq.dk 

7742 4270

CE-mærkning efter EN 1090

For at producere og markedsføre bærende stål- og aluminiumskonstruktioner skal virksomheden være EN 1090 certificeret. Dette certifikat er det såkaldte EN 1090-1, og udstedes af et akkrediteret 3. part notificeret organ, kaldet Auditor eller Notified Body.  

Langt det meste stål og aluminium til byggeri er omfattet af mærkningskravet. Blandt andet spær, søjler, bjælker, altaner, trapper, rækværk, beslag, bæringer, facadebeklædning, kalvehytter på marken og carporte. Ens for nævnte gælder at produktet er bærende, eller en del af den bærende konstruktion. Der er samtidig forskel på kravet – kaldet EXC klasse – alt efter en sikkerheds- og risikovurdering.

For EN 1090 er der i de hvide bokse i siderne yderligere information. Der er også en liste over certificerede virksomheder iht. EN 1090, samt rådgivere og auditorer der arbejder med områderne.

Ovenstående dokumenter og mærker skal sammen med øvrig relevante materialer, manualer o. lign. være udført på det sprog hvortil leverancen går til.


Senest opdateret 29-06-2020

FAKTAARK

For at blive certificeret har Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen udarbejdet en række faktaark, som man kan støtte sig til.

 faktaark CE certificering

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.