Forskellige certificeringsorganer og myndigheder tolker reglerne om CE-mærkning forskelligt. Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne taget initiativ til netværk, som arbejder på at ensarte regler og opfattelsen heraf. Læs mere her.
(Klik for at folde ud)
Ifølge den byggevareforordning, der trådte i kraft 1. juli 2013, skal alle byggevarer CE-mærkes fysisk - enten på produkt, mærkeseddel, emballage eller lignende. Samtidigt skal produktets bæredygtighed deklareres.
I 2014 trådte ligeledes loven om at stål- og aluminiumskomponenter, den såkaldte EN 1090, i kræft. Forskellen er at for at lave bærende konstruktioner skal virksomheden være certificeret.
Dansk Standard har følgende definition på, hvad der er omfattet af byggevareforordningen: delen skal være markedsført og skal indgå som bærende element i et bygværk.
Det betyder altså, at:
Rørbærere og andre beslag, der bl.a. bærer maskiner, ikke er omfattet.
Stål til maskinfundamenter ikke er omfattet - de hører ind under maskindirektivet.
Hvis maskinfundamentet er en del af bygningens fundament, kan der dog være nogle afgrænsningsproblemer.
Mange komponenter, der fremstilles af stål eller aluminium, kan/skal i dag designes efter Eurocodes, og det betyder for de flestes vedkommende, at der stilles krav om udførelse efter udførelsesstandarden EN 1090-2+A1:2011 eller 1090-3:2008 for aluminiums vedkommende.
TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.
Vi har nu sendt kodeordet til den e-mailadresse, der er registreret på det indtastede medlemsnummer.
Med venlig hilsen
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Kontakt mig
Tak for din interesse. Vi kontakter dig snart for at fortælle dig mere om, hvorfor det er en god idé for din virksomhed at være medlem af TEKNIQ – den eneste arbejdsgiverorganisation med 100 procent fokus på el- og installationsbranchen.