Eftersyn af maskiner

Alle tekniske hjælpemidler skal efterses regelmæssigt. De skal efterses efter fabrikantens vejledning i henhold til eftersynsintervaller, forebyggende vedligehold og slitage tolerancer på sliddele.

Mangler disse oplysninger i vejledningen er det brugerens ansvar at udarbejde en vedligeholdelses- og eftersynsplan for det tekniske hjælpemiddel. Eftersynsplanen skal bygge på bruger erfaringer med hensyn til slitage, brugstid og miljø. 

BFA-I har udarbejdet en god vejledning om lovpligtigt eftersyn. På BFA-I hjemmesiden kan desuden hentes word-udgaver af tjekskemaer for regelmæssigt eftersyn. Husk at skemaerne skal tilpasses til jeres brug.

Fakta

Tekniske hjælpemidler er maskiner, beholdere, apparater, redskaber og lignende som anvendes ved forarbejdning eller fremstilling af et produkt.  

Et teknisk hjælpemiddel er altså alt fra en stige, elektriskhåndværktøj til store maskiner og komplekse maskinanlæg.  Senest opdateret 29-06-2020

industrikonsulent-jens-jacob-haugaard

Jens Jacob Haugaard

Industrikonsulent

jjh@tekniq.dk

7741 1580

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.