Bliv energikonsulent eller klimahelt

Studerende

Læs om undervisningsmaterialet til de to forløb Energikonsulenten og Klimaheltene.

Medarbejdere i installationsbranchen spiller en central rolle, når det gælder om gennemføre energibesparelser i boliger, byggeri og industri.

Samtidig er det installationsbranchen, der står for at installere mange af de nye grønne teknologier, der bliver mere og mere udbredte - blandt andet biovarme, jordvarme, solvarme og solceller.

Derfor er installationsbranchen en naturlig del af en grøn teknologi tour - og et naturligt sted at søge viden om energi - hvordan den bliver lavet, og hvordan vi bruger den mest effektivt.

Energikonsulenten - et undervisningsforløb

Med undervisningsforløbet "Energikonsulenten" bliver komplicerede naturfaglige fænomener og hændelser til spændende læring, hvor elever i de ældste klasser kan lege, forsøge og eksperimentere sig frem til resultaterne. Energikonsulenten er et undervisningsforløb beregnet til fysik/kemi-undervisningen i folkeskolens afgangsklasser.

Opgavesættet består af 5 selvstændige forsøgsoplæg:
  • Opvarmning, energitab og energibalance 
  • Isolering 
  • Opvarmning og isolering af paphus 
  • Simulering 
  • Boligopvarmning
Formålet med forløbet er, at eleverne gennem både teoretisk og praktisk arbejdet med energi får så stor erfaring og viden, at de er i stand til at fungere som lokal ”energikonsulent”.

Når eleverne har arbejdet sig gennem forløbet, er de i stand til at gennemgå skolen eller hjemmet med henblik på, om skolen og hjemmene er energimæssigt fornuftige.

”Uddannelsen som energikonsulent” er et tematisk forløb, som giver eleverne en grundlæggende viden om energi, energiproduktion og isolering. I forløbet er der både praktiske opgaver, teoretiske afsnit, simulering samt henvisninger til gode steder på nettet.

Som lærer kan man printe forløbet ud, bestille forløbet eller lade eleverne arbejde direkte på nettet.

Klimaheltene

På nettet kan du spille klimahelt - helt bogstaveligt.

Klimaheltene.dk byder nemlig på fem små udfordringer, som kan løses med lidt omtanke - og viden om, hvordan vvs'eren gør en forskel i hverdagen.


Senest opdateret 03-10-2016

Undervisnings-materiale

Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

2012 8283

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.