TEKNIQ Arbejdsgiverne og HK Privats kompetenceudviklingsfond kan yde tilskud til medarbejdernes efteruddannelse. Omfattet af fonden er alle medarbejdere, der arbejder under HK-installationsoverenskomsten mellem HK Privat og TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Medarbejdere i medlemsvirksomheder, der tidligere var under Arbejdsgiverne, har ret til at uddanne sig i arbejdstiden inden for områder, som han eller hun selv vælger. Omkostningerne betales af den kompetenceudviklingskonto, virksomhederne indbetaler til som følge af overenskomsten.
Medarbejderen har ret til selvvalgt efter- eller videreuddannelse, som ikke nødvendigvis er rettet specifikt mod den enkelte arbejdsplads men alene mod beskæftigelsesmuligheder inden for overenskomsternes dækningsområder og beslægtede områder. Derfor kalder vi det selvvalgt uddannelse. Retten omfatter op til to ugers uddannelse (74 timer) om året.
Ved deltagelse i afgangsprojekter til enten Akademi- eller Diplomuddannelser, hvor der ikke er planlagte ”kursusdage” af uddannelsesudbyder, kan der søges op til 5 dages frihed til udarbejdelse af afgangsprojekt, evt. møde- og kursusdage etc. Til de 5 dage ydes der lønkompensation efter fondens gældende regler.
Medarbejderen skal være omfattet af overenskomsten mellem Arbejdsgiverne og HK/Privat og
Medarbejderen skal have været ansat i mindst 6 måneder
Hvis disse kriterier er opfyldt, har medarbejderen ret til selvvalgt uddannelse. Ledige kan ikke søge støtte til uddannelse.
Udgifter til løn og til arbejdsgiverens andel af pension og feriepenge i uddannelsesperioden
Kursusgebyr (der kan maks. søges om tilskud på 3.500 kr. pr. kursusdag)
Kursusmaterialer
Transport til og fra kursussted
Eventuel overnatning og ophold
Medarbejderen og virksomheden aftaler, hvornår det passer bedst, at medarbejderen deltager i det ønskede kursus.
Medarbejderen skal udfylde ansøgningsskemaet, som underskrives af begge parter.
Derefter sendes ansøgningsskemaet til kompetenceudviklingskontoens sekretariat her:
TEKNIQ Arbejdsgiverne
c/o Kompetenceudviklingskonto for HK/Privat
Paul Bergsøes Vej 6, 2600 Glostrup
Att.: Uddannelsesafdelingen
E-mail: tekniq@tekniq.dk
Telefon: 4343 6000
Når ansøgningen er godkendt, får medarbejderen og virksomheden besked.
Alle udgifter i forbindelse med kurset betales af virksomheden, som efterfølgende får pengene refunderet af kompetenceudviklingskontoen. Pengene udbetales, når kurset er afsluttet, og sekretariatet har modtaget en kopi af kursusbeviset. Der refunderes ikke udgifter til kurser, der er begyndt, før ansøgningen er godkendt.
Efteruddannelse inden for industriens område
Almene kurser
Akademiuddannelser inden for for eksempel ledelse og samarbejde
Enkeltfag på erhvervsuddannelser
Enkeltfag/fagmoduler på erhvervsakademiuddannelser
Enkeltfag på diplomuddannelser
Enkeltfag på masteruddannelser
Private kurser
Undervisningen skal ikke nødvendigvis tilrettelægges som to sammenhængende uger men være delt op på enkeltdage eller timer og dermed gennemføres over en længere periode. Et kursus kan også afvikles over to forskellige kalenderår, så længe det ikke varer mere end to uger pr. år eller højst 74 timer.
Medarbejderen skal selv finde det kursus, han/hun gerne vil deltage i, og han/hun skal selv tilmelde sig. Medarbejderen kan få hjælp hos en voksenvejleder på sin lokale erhvervsskole, hos sin lokale HK-afdeling eller bruge uddannelsesportalerne www.ug.dk, www.efteruddannelse.dk , www.aleu.dk eller www.hk.dk/privat
TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.
Vi har nu sendt kodeordet til den e-mailadresse, der er registreret på det indtastede medlemsnummer.
Med venlig hilsen
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Kontakt mig
Tak for din interesse. Vi kontakter dig snart for at fortælle dig mere om, hvorfor det er en god idé for din virksomhed at være medlem af TEKNIQ – den eneste arbejdsgiverorganisation med 100 procent fokus på el- og installationsbranchen.