Tilskud fra HK-kompetencefonden

HK kompetencefonden

TEKNIQ og HK/Privat har en kompetenceudviklingsfond, hvor der kan søges om tilskud til administrative medarbejderes efteruddannelse.

Formålet er at udvikle og styrke medarbejdernes kompetencer med henblik på at fremme vækst og beskæftigelse.

Fonden finansieres af medlemsvirksomheder i TEKNIQ, der har overenskomst med HK/Privat samt af virksomheder, der vil kunne optages i TEKNIQ og har tegnet tiltrædelsesoverenskomst med HK/Privat.

Både virksomheder og medarbejdere kan søge om tilskud fra fonden.

Virksomhedsansøgt uddannelse

Når virksomhederne søger om tilskud til medarbejdernes efteruddannelse, kan fonden yde tilskud til kursusgebyr, kursusmaterialer og evt. transport og logi ved deltagelse i brancherelevante kurser. Herudover kommer evt. offentlig løntabsgodtgørelse (VEU-godtgørelse) ved deltagelse i AMU-kurser.

Selvvalgt uddannelse

Når medarbejderne søger om tilskud til selvvalgt efteruddannelse, kan fonden yde tilskud til kursusgebyr, kursusmaterialer evt. transport og logi samt løntabsgodtgørelse på op til 85 % af den hidtidige løn (inklusiv evt. offentlig løntabsgodtgørelse) ved deltagelse i brancherelevante kurser.

Betingelser for tilskud

  • Det er en betingelse, at medarbejderne er omfattet af overenskomsten mellem HK/Privat og TEKNIQ, dog undtaget elever
  • Der kan kun søges om tilskud til kurser, der ikke er afholdt og til uddannelse, der er relevant for installationsbranchen
  • Der kan søges om tilskud til deltagelse i AMU-kurser, grundskolekurser, gymnasiale kurser, enkeltfag videregående uddannelse, private kurser m.v. Det afgørende er, at der er tale om brancherelevante kurser
Fonden administreres af EVU, El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat for TEKNIQ og HK/Privat.

Du kan få flere oplysninger om fonden, betingelserne for tilskud m.v. ved henvendelse til El-og Vvs-branchens uddannelsessekretariat EVU v/juridisk konsulent Jette Vissing, Højnæsvej 71, 2610 Rødovre, tlf. 22 59 99 66, evu@evu.dk


Senest opdateret 29-08-2017

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.