Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Chefkonsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581Elektrikeruddannelsen

Elektrikeruddannelsen

Elbranchen har mange forretningsområder og opgaver - almindelige boliginstallationer, intelligente bygningsinstallationer og energieffektivisering.

Andre opgaver er styring og regulering af industrielle anlæg, automatisering i industrien, kommunikation og datainstallationer, alarm og sikringsanlæg m.v.
Elektrikeruddannelsen er så fleksibel, at virksomheden altid kan uddanne en lærling med fokus på et specifikt forretningsområde.

Derfor er det vigtigt, at virksomheden, når der skal indgås en uddannelsesaftale sammensætter et uddannelsesforløb, der matcher virksomhedens behov for kompetencer.

Elektrikeruddannelsen

Elektrikeruddannelse er en 4-4½-årig erhvervsuddannelse, som består af en kombination af skoleperioder og praktik. Uddannelsen består af et grundforløb på 20 uger, tre hovedforløb, praktik og en svendeprøve.

Uddannelsens første 2½ år (grundforløb, praktik og H1) er ens for alle. Mens uddannelsens hovedforløb 2 og 3 er opbygget af 28 moduler af 4 ugers varighed, hvor lærlingen i samarbejde med virksomheden skal vælge 4-5 moduler.

Elektrikeruddannelsen kan også tages som en eux-elektrikeruddannelse og som talentelektriker.

Du kan læse mere på elektrikeruddannelsen.dk eller i pjecen ”Til virksomheden”, som du finder i spottet til højre.

Modulvalg - Lærlingens specialisering

Virksomhed og lærling skal vælge, hvilke 4 eller 5 moduler, der vil matche/supplere virksomhedens aktuelle og fremtidige arbejdsopgaver. Virksomheden kan komme ud for, at nogle de moduler du og din lærling ønsker ikke udbydes på den skole, du plejer at bruge. Der er frit skolevalg i hele landet, som sikrer, at det ønskede modulvalg kan gennemføres på de forskellige skoler, hvor de aktuelle moduler udbydes. Dertil kommer, at virksomheden ud fra undervisningens kvalitet altid kan vælge en specifik skole, som ikke behøver at være den nærmeste. 

Der er fuld refusion på skolehjemsudgifter og 80 % refusion på transportudgifter (billigste offentlige transport).

Virksomhedsgodkendelse

For at indgå uddannelsesaftale med en elektrikerlærling skal virksomheden være godkendt til at uddanne elektrikerlærlinge. Virksomheden godkendes af vores uddannelsessekretariat på evu.dk.

Her skal virksomheden afkrydse de arbejdsopgaver fra elbranchen, som virksomheden arbejder med. Det resulterer i en godkendelse til de dele af elektrikeruddannelsen, som matcher virksomheden. En virksomhed må vælge op til to moduler på lærlingens uddannelse, som ligger uden for virksomhedens normale arbejdsområde. Når uddannelsesaftalen efterfølgende skal udarbejdes på elektrikeruddannelsen.dk tages der automatisk udgangspunkt i, hvilke moduler virksomheden er godkendt til.

Uddannelsesaftale

På elektrikeruddannelsens virksomhedssite elektrikeruddannelsen.dk finder du information om elektrikeruddannelse. Det er også her, du skal logge ind og udfylde uddannelsesaftaler for elektrikerlærlinge.

Der skal både udfyldes en uddannelsesaftale, og et bilag hvoraf det fremgår, hvilke moduler lærlingen skal igennem i sin skoletid.

Det er altid fornuftigt, at sætte sig grundigt ind i hvad lærlingen lærer i de enkelte moduler. På elektrikeruddannelsen.dk kan du klikke på hver enkelt modul og få vist, hvilke kompetencer lærlingen skal undervises i. Endvidere er der mulighed for at se, hvilke moduler på modulniveau 1, der giver adgang til de højere modulniveauer.

Få mere at vide om uddannelsesaftaler.


Senest opdateret 09-07-2020

10 gode råd
Installations-
branchen

Værd at vide om lærlinge

Kontakt TEKNIQ

Hotline

EVU's konsulenter er klar til at hjælpe dig og svare på spørgsmål torsdag kl. 9.00-15.00 og fredag kl. 9.00-14.00.

3672 6400

evu@evu.dkTEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.