Køleteknikeruddannelsen

Køleteknikeren er specialist i varmepumpeanlæg og særligt køleanlæg store industrianlæg. Derudover arbejder køleteknikeren også med klimaanlæg og vurdering af indeklima, som er en vigtig del af arbejdsmiljøet i butikker, virksomheder og private hjem

Køleteknikeren er specialist i varmepumpeanlæg og særligt køleanlæg i alle størrelser fra små køleskabe til store industrianlæg. Køleteknikeren har også viden om klimaanlæg og vurdering af indeklima, som er en vigtig del af arbejdsmiljøet i butikker, virksomheder og private hjem. En køletekniker lærer både at rådgive kunden og installere, vedligeholde og reparere anlæg for kunden.

Uddannelsen er trindelt og indeholder følgende to trin:

  • Køleassistent, hvor hovedforløbet har en varighed på 1 år og 6 måneder, hvoraf skoleundervisningen udgør 15 uger fordelt på to skoleperioder.
  • Køletekniker, som varer yderligere to år, hvoraf skoleundervisningen udgør 20 uger fordelt på mindst to skoleperioder.

Køleteknikeren arbejder med køleanlæg og varmepumpeanlæg. En køletekniker kan rådgive kunden, installere, vedligeholde og reparere anlægget, herunder måle og vurdere indeklimaet, samt indstille klimaanlæg i store bygninger. I faget arbejds der med anlæg i alle størrelser - fra små køleskabe til store industrianlæg, herunder klimaanlæg. Indeklima har betydning for vores arbejdsmiljø.

Uddannelsen afsluttes med specialet køletekniker. Der kan tilrettelægges særlige forløb for voksne over 25 år. Lær om EUV på Industriens Uddannelsers hjemmeside.

» Blive godkendt som praktiksted

» Hvilke skoler udbyder uddannelsen

» Fakta til uddannelsen om virksomheder


Senest opdateret 23-06-2021

Johnny Kristensen

Chefkonsulent

jkr@tekniq.dk

7742 4252

Værd at vide

Struktur i Køleteknikeruddannelsen


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.