Persondataforordningen
Om Persondataforordningen

Generel information om persondataforordningen og de danske supplerende regler.

Læs mere
Persondataforordningen
Sådan kommer du i gang

TEKNIQs forslag til en køreplan for persondataanalysen.

Læs mere
Persondataforordningen
Persondata

Persondata er enhver personoplysning, der gør det muligt at identificere en fysisk person. 

Læs mere
Persondataforordningen
Principper for behandling af persondata

Persondatareglerne kræver, at behandling foretages inden for nogle bestemte principper. Se dem her.

Læs mere
Persondataforordningen
Lovlig behandling

Her findes de forskellige regler fra forordningen, der giver lov til at behandle personoplysninger.

Læs mere
Persondataforordningen
Samtykke

Der gælder særlige krav og regler for brug af samtykke som behandlingsgrundlag. Få et overblik over reglerne her.

Læs mere
Persondataforordningen
Dataansvarlig

Den dataansvarlige er en fysisk eller juridisk person, der indsamler persondata, typisk kapitalselskabet eller ejeren af en personligt ejet virksomhed. 

Læs mere
Persondataforordningen
Databehandler

En databehandler er den fysiske eller juridiske person, der behandler personoplysningerne på den dataansvarliges vegne. 

Læs mere
Persondataforordningen
Data Protection Officer

Det er ikke nødvendigt at udpege en Data Protection Officer (DPO) i en traditionel el- og vvs-virksomhed, da installatører ikke behandler personoplysninger som hovedaktivitet.

Læs mere
Persondataforordningen
Personoplysningssikkerhed

Det er nødvendigt at vurdere behandlingssikkerheden i virksomheden og overholde frister for anmeldelser ved databrud - både over for Datatilsynet, men også den registrerede.

Læs mere
Persondataforordningen
Den registreredes rettigheder

Den registreredes rettigheder omfatter især oplysningspligt ved indsamling af personoplysninger, ret til indsigt i registrerede og behandlede personoplysninger, ret til berigtigelse, ret til sletning og ret til indsigelse. 

Læs mere

TEKNIQ er den eneste organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.